• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ezeken a helyeken ne vásároljon fagylaltot

Lapszemle Forrás: inforadio.hu

Szerencsére évek óta nem volt Magyarországon fagylaltmérgezés, de kifogásolni való akad.

A fagylaltozókban leginkább a pult hőmérsékletével, valamint a hűtött készítmények díszítésével akadtak gondok az élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseken - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője. „A fagylalt magasabb élelmiszer-biztonsági kockázatot képviselő termék. Szerencsére évek óta nem volt Magyarországon fagylaltmérgezés. Amikor volt, azért fordult elő, mert nem tartották be a megfelelő technológiát "- tette hozzá Zoltai Anna.

Fagylalttal csak megfelelő személyi higiéniával rendelkező, munkaruhában lévő ember dolgozhat, a fagylaltot áruló üzletben kell lennie folyó, hideg és meleg, ivóvíz minőségű kézmosónak és papírtörlőnek, a fagylaltkészítő berendezések mindegyikének moshatónak, fertőtleníthetőnek kell lennie – sorolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője. „A fagylaltpultot védeni kell az időjárás viszontagságaitól: széltől, esőtől és a napfénytől is, mert a fagylalt megolvadhat, az pedig élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatos.

Zoltai Anna az értékesítési kultúra hiányának nevezte azt, hogy gyakran az eladó ugyanazzal a kezével veszi el a pénzt, mint amivel a fagyit adja. „A XXI. században ezzel már nem kellene foglalkozni." A szakember azt ajánlja, az ilyen fagylaltozót hagyjuk ott,menjünk máshová.

Legolvasottabb cikkeink