Míg itthon 2 szelet kenyér és egy macisajt a vacsora, addig a szomszédos Ausztriában számos felvágott és zöldség is van menüben.
Milyen ételt lehet kihozni 500 forintból? Sok magyar kórházban még ennél is kevesebb jut egy beteg napi fejadagjára. Míg itthon 2 szelet kenyér és egy macisajt a vacsora, addig a szomszédos Ausztriában számos felvágott és zöldség is van menüben. Elképesztő különbségek találni a magyar és a külföldi kórházi kosztok között. Mutatjuk a megdöbbentő képeket - írta a pénzcentrum.hu.
A legpocsékabb dolgok kerülnek pont abba a közegbe, ahol a legjobbat kellene adni - definiálta a magyar kórházi kosztok nagy problémáját Csíki Sándor, gasztronómiai szakíró a lapnak adott interjújában.
A legbotrányosabb véleményem szerint inkább az, hogy olyan hulladékmargarinok, hulladékfelvágottak kerülnek a kórházakban a betegek elé, amelyekkel mi nem is találkozunk a boltokban
- fogalmazott a szakember. Ennek oka pedig többek között az anyagiakban keresendő. Napi 500 forintból kell megoldani a fejadagokat, és ebből még a nyereséget is kellene termelni. Képek és menük a teljes cikkben