• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fallal zártak el egy kórházi folyosót az építők

Lapszemle Forrás: heol.hu

Ideiglenesen fallal zárt le a kivitelező egy folyosót csütörtök délután az egri kórház azon részén, ahol a rekonstrukció zajlik.

Portálunkat informáló olvasók úgy tudták, az értetlenséget kiváltó esemény, mely egy ideig a betegek osztályok közötti mozgatását is akadályozhatta volna, a kivitelező és a kórházvezetés közötti nézeteltérések miatt történt. Megkérdeztük az érintetteket - írja a heol.hu.

– Az egri kórház építésével minden rendben van. Vannak ugyan viták, mint minden építkezésnél, de ezeket nem a kórház vezetésével, hanem inkább a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) folytatjuk. Ezek között azonban egyetlen olyan sincs, amelyet ne tudnánk rendezni. Az új technológiai tömb építése gyakorlatilag befejeződött, most már az engedélyek beszerzése, a próbaüzemek vannak folyamatban, s ha ezek lezárultak, kezdődhet az átköltözés – mondta el a heol.hu kérdésére Dömötör Csaba, a kivitelező – budapesti székhelyű – Laterex Építő Zrt. termelési igazgatója.

A csütörtöki incidenst firtató kérdésre Dömötör annyit mondott: ő zárófalról nem tud, a vitákról pedig annyit árult el: elsősorban azzal kapcsolatosak a nézeteltérések, hogy ki mehet be a munkaterületre.

– Az új épületben zajló próbaüzem miatt volt szükséges a közlekedés átmeneti akadályozására, de ez alig egy órán át tartott csak. A probléma abból adódhatott, hogy az építők nem informálták erről kellő időben a kórházi dolgozókat – erősítette meg dr. Tóth Ildikó, a Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézet főigazgatója. A kórházvezető a kivitelezővel egyetemben leszögezte: az építés rendben zajlik.

– Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a kivitelező konzorcium között a rekonstrukcióval kapcsolatban nincs félreértés. A két érintett szereplő közös, elérendő, kiemelten fontos célként kezeli a projekt sikeres megvalósítását. A szakmai diskurzus a szereplők között folyamatos és közös megelégedésünkre konstruktív – közölte a portál írásos megkeresésére az ÁEEK sajtóosztálya. Kiemelték: a műtéti tömb műszaki átadás-átvétele jelenleg folyamatban van. A végleges átvétel – várhatóan – márciusban megtörténik. Az átvételt és az épület működési engedélyének megszerzését követően kezdheti meg a kórház az átköltözést. Ez néhány hetet vesz igénybe. A beruházás ezen része ezzel megvalósítottnak tekinthető. A projekt második eleme, a H épület felújítása, szintén még idén megvalósul. Ezzel a teljes projekt lezárható, közölték.

Legolvasottabb cikkeink