• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fegyelmi indult a kórház főigazgatója ellen?

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe

Az önkormányzat egy szerződés miatt indított eljárást, amelyet már több mint egy éve kötöttek.

Fegyelmi eljárás indult a kiskunfélegyházi városi kórház főigazgatója ellen. Erről és a vizsgálóbiztos kijelöléséről múlt héten rendkívüli ülésen döntött a város képviselő-testülete.
A városatyák zárt ajtók mögött tárgyaltak a dr. Kovács József ellen indult fegyelmi eljárásról csütörtökön este. A városháza sajtónyilatkozata szerint a munkáltató képviselő-testület tudomására jutott, hogy az önkormányzat által működtetett városi kórház-rendelőintézet, gyógyfürdő és rehabilitációs központ vezetője által megkötött egyik szerződés aggályos, azzal szemben pénzügyi-számviteli problémák merülhetnek fel. Az ügy tisztázása érdekében a testület a fegyelmi eljárás megindítását támogatta, vizsgálóbiztosnak pedig dr. Réczi László önkormányzati képviselőt (Civil Mozgalom) jelölte ki - írja a Petőfi Népe Online

Csakhogy – a városháza sajtónyilatkozatával ellenétben – dr. Kovács József kórházi főigazgató nem fegyelmi eljárás, csupán vizsgálat lefolytatását kérte. „Vizsgálatot, nem fegyelmi eljárást kértem a testülettől, mégpedig azért, mert néhány képviselő folyamatosan támadja személyemet és a kórházat" – nyilatkozta a lapnak a főigazgató, aki elmondta: az önkormányzat egy szerződés miatt indított eljárást, amelyet már több mint egy éve kötött a kórház egy külföldi céggel. A megbízás alapján a külhoni cég egy tanulmányt készített a kórház számára, amelyért mintegy négymillió forintot fizetett ki az intézmény. Tudomásom szerint, ekkora összegről saját hatáskörben, közbeszerzés nélkül dönthetek – véli a főigazgató, aki mindezekhez a következőket is hozzátette: „A kórház mint minden közintézmény nyitott könyvként működik. Bárki bármikor és mindenbe betekinthet. Eddig azonban egyetlen képviselő sem jött ide, hogy a szerződést megtekintse."

Mint azt a lap megtudta, az említett tanulmány a kórház fejlesztéséről szól. Ennek keretében egy új egészségügyi ellátási formát, az úgynevezett Mobil Med szolgáltatást terveztek bevezetni: vagyis a kórház járóbeteg-szakellátásait kivitték volna a környező településekre. A tanulmány készítői kidolgozták annak részleteit is, hogyan lehet a rehabilitációs kezeléseket ebben a formában ellátni. Az új szolgáltatás egyébként az üzleti tervek és a hatékonysági számítások szerint – melyeket a képviselőkkel is ismertettek – 80-100 millió forintos éves bevételt hozott volna a kórháznak. Ez pedig épp elegendő lett volna a szülészet újraindításához – vélekedik Kovács József. Igazgatóként úgy élem meg ezt az eljárást, mintha valaki tudatosan próbálná szétverni a kórházat. Ragaszkodom ahhoz, hogy a vizsgálat lezárulta után derüljön fény az ügyben érintett képviselők személyére. Még ha az indulatok le is csillapodnak, ezek után kétlem, hogy az érintett cég újra partnerként viszonyuljon a városhoz. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem követtem el hibát. Ha ezzel szemben a fegyelmi eljárás során mégis ellenkező döntés születik, a munkaügyi bírósághoz fordulok – szögezte le Kovács József.