• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Fejlesztések az egészségügynek

Lapszemle 2019.10.26 Forrás: computerworld.hu
Fejlesztések az egészségügynek

A technológiai fejlődésiránya szerint az orvosi vizsgálatok leletei egy idő után már csak digitálisan lesznek elérhetőek.

Vadonatúj ágazat az LG portfóliójában a kórházi informatika, a dél-koreai óriás azonban komoly reményekkel és világszínvonalú megoldásokkal indította el az üzletágat. Németh Gábor, az üzletág vezető értékesítési menedzsere a hazai és nemzetközi tervekről is beszélt a computerworld.hu-nak.

- Hogyan látja az LG a digitalizációs irányokat az egészségügyben?

- A digitalizációra és általában a fejlődésre a pontosabb és jobb minőségű vizsgálatok, valamint a gyorsabb kezelés érdekében van szükség. A technológiai fejlődés abba az irányba tart, hogy - hatékonysági, időtakarékossági és kényelmi okokból - az orvosi vizsgálatok leletei egy idő után már csak digitálisan lesznek elérhetőek.

- Hol tart most globálisan ez az üzletág, és hol tart hazánkban?

- Globálisan már több mint 120 kórházban üzemelnek az LG orvosi eszközei, emellett pedig több iparág gyártóival dolgozunk OEM-alapú együttműködési szerződéseken. A vállalat történetében új üzletágról van szó, így itthon és a régióban egyelőre az LG orvosi üzletágának márkaépítésén és ismertségének terjesztésén dolgozunk. Derűlátásra ad okot, hogy pozitív visszajelzéseket kapunk mind a felhasználóktól, mind az iparági szereplőktől.

- Hogyan látják a helyi viszonyokat?

- Az egészségügyi szakemberek mindenütt nyitottak és érdeklődőek az újdonságok iránt, de természetesen a magánellátók intézményeiben sokkal egyszerűbb beszállítóként megjelennünk, mint az állami fenntartású intézményekben. Mivel rendelkezünk a szükséges tanúsítványokkal, bízunk benne, hogy a közeljövőben sikeresen tudunk majd részt venni a közfinanszírozott ellátásra kiírt közbeszerzési tendereken is.

- Milyen területeken van szükség gyors felzárkóztatásra?

- A kórházak infrastruktúrája és felszereltsége sok helyen igényel még korszerűsítést. Számos intézményben - kényszerűségből - továbbra is a lehető legolcsóbb informatikai megoldásokat használják, ám ezek gyengébb minőségű és sokszor nem is kompatibilis berendezéseket jelentenek, ami hosszú távon egyrészt nem költséghatékony, másrészt nem segíti a minőségi ellátást, és nem könnyíti meg a dolgozók munkáját sem. A vállalat a következő években az orvosi képalkotás speciálisabb területein is - mint például a mammográfia - szeretne megjelenni majd olyan eszközökkel és technológiákkal, amelyek célja, hogy javítsák mind az orvosok munkáját, mind pedig a vizsgálati eredmények pontosságát és gyorsaságát. További részletek a teljes interjúban.

 

Legolvasottabb cikkeink