• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fekvőhely a beteg gyerek mellett – Fehérváron is

Lapszemle Forrás: feol.hu

Kórházi éjszakák a beteg gyerek mellett – az a szülő, aki átélte, tudja, milyen nehéz.

Ma Magyarországon 3600 kórházban ápolt gyerekből csak 800 mellett tud ott lenni a szülő. Ez pedig javarészt hely- és eszközhiánynak köszönhető, hiába törvény adta joga ez anyának, apának. A fehérvári kórház kísérleti jelleggel most csatlakozott egy új civil kezdeményezéshez, melynek köszönhetően fekhelyeket kaphatnak éjszakára az érintettek – írja a feol.hu portálja.

Az az édesanya, édesapa, aki a kiságy mellett, egy széken ücsörögve tölti az egész éjszakát, már jó helyzetűnek számít, mert bizony vannak olyan kórházak az országban, ahol még erre sincs lehetőség. Ezen az áldatlan állapoton szeretett volna javítani a Székesfehérváron jégkorongozó Kovács Csaba felesége, Kovácsné Erendits Andrea, aki elmondta, férje és ő is töltött már bent álmatlan éjszakákat a kórházban a gyerekeknél, az egyik babának légzési nehézségei voltak, Csaba egész éjjel azt figyelte, lélegik-e a gyerek – emlékezett vissza a nehézségekre Andrea.

Bár a szülőnek a törvények szerint joga van a gyerek mellett lenni a kórházi kezelés ideje alatt, ám ennél részletesebb szabályozás erre vonatkozóan nincs. Így hát az, hogy melyik egészségügyi intézményben mit engednek meg, a helyi viszonyoktól, lehetőségektől és szokásjogtól függ.

Számos kórházat megkerestünk, s érdekes módon az első, amelyet felhívtunk, kategorikusan elzárkózott attól, hogy elfogadja tőlünk a matracokat. Pedig erre a kórházra érkezett a legtöbb panasz – mesélt a tapasztalatairól a kezdeményező, akinek a jégkorongozói kapcsolatok révén Ocskay Zsuzsanna segített, ő kötötte össze Andreát a székesfehérvári egészségügyi intézménnyel.

Jó hír, hogy a fehérvári kórház elfogadott egy matracot, amely pénteken megérkezett az intézménybe. A megállapodás szerint, ha beválik, akkor még húsz további matrac érkezhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba – mondta a jégkorongozó felesége.

Az összefogást Csernavölgyi István kórházigazgató is üdvözölte, mint kiemelte: nagyon köszönik, hogy a kezdeményezők gondoltak rájuk!