• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Felmond a munkahelyén a fekete ruhás nővér

Lapszemle Forrás: ATV Start - népszava.hu

Egy fillért sem hajlandó tovább fizetni a szakdolgozói kamara tagjaként a kormánynak.

Lemond 140 ezer forintos szakápolói fizetéséről, mert a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjaként egy fillért nem hajlandó tovább fizetni a kormánynak - jelentette be Sándor Mária az ATV Startban. "Nem látjuk a magyar kormányban azt, hogy a magyar egészségügyön segíteni szeretne"- fogalmazott. Hozzátette: úgy érzi, hogy azok, akik értük kellene, hogy küzdjenek és harcoljanak, és "amiért én még fizetek is, ők engem nem képviselnek, és én nem szeretnék oda egy fillért sem adni ezután".

Sándor szerint Zombor Gábor államtitkár lemondásával az egészségügyben dolgozók elvesztették az egyetlen hiteles embert, aki kiállt értük és a szakmáért.

A fekete ruhás nővér elmondta, segédápolóként, mint "legkisebb nővér" szeretné folytatni a munkáját és reméli, valaki alkalmazni fogja így havi 80-90 ezer forintért. Az adás itt megtekinthető

Ezt a rendszert nem akarom kiszolgálni!
"Reális a félelem, hogy az államtitkári széket egy „Bólogató Jánosnak" adják, aki nem érti, vagy nem akarja majd érteni a szakma jogos anyagi és ellátási elvárásait, hanem kiszolgálja a kormány akaratát - mondta a Népszavának Sándor Mária azután, hogy döbbenetes bejelentést tett az ATV-ben. A fekete ruhás ápoló holnap reggel, az éjszakai műszak végén beadja felmondását a Péterfy Sándor utcai Kórházban.

A fekete ruhás ápolónő hónapokkal ezelőtt akciókat, demonstrációkat indított az egészségügyi szakma jobb megbecsüléséért, Zombor Gábor lemondása után úgy látja, az utolsó olyan vezető távozott a kormányból, aki megértette az ápolók és orvosok biztonságos betegellátásért érzett aggodalmát. A szakképzett csecsemőápoló a lapnak úgy fogalmazott: a kormány, ahelyett, hogy szembenézne az egészségügy legfontosabb kihívásaival, az elvándorlással, az alacsony bérekkel, az eszköztelenséggel, változatlanul sikerpropagandát folytatva félrevezeti az embereket. Most például béremelésről beszél, amikor csak a nekik járó bérpótlékot fizeti ki.

Sándor Mária szerint a legkorrektebb az lenne, ha senki nem vállalná el az ágazat vezetését, bár tudja, hogy ennek nincs realitása. Ő mindenesetre nem akar tovább a kiszolgálója lenni ennek a rendszernek - tette hozzá. A lemondott államtitkárnak rajta keresztül üzennek orvosok, vezető ápolók, hogy köszönik a munkáját - árulta el, hozzátéve, nemcsak a következő egészségügyi vezetővel szemben bizalmatlan, hanem azzal az ápolási kamarával szemben is, amelyik egy évtized alatt nem tudott érdemi előrelépést kiharcolni az ágazat dolgozóinak.