• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Félreértés volt a szünetről szóló levél

Lapszemle Forrás: kisalföld.hu

Rendelés van, igaz, az egyik orvos betegsége miatt sokat kell várni.

Tavaly szeptemberben új sportorvosi rendelőt adtak át Győrben. Az Újkapu utcai megújult épületben a korábbihoz képest sokkal jobb, ahogy dr. Gógl Álmos megyei sportfőorvos akkor fogalmazott, nyugat-európai körülmények között fogadhatják a sportolókat. A napokban több klub is felkereste szerkesztőségünket, miszerint nincs rendelés az új intézményben, pedig hétvégén, a megyei I. osztályban már kezdődik a tavaszi szezon. Érvényes sportorvosi engedély nélkül azonban nem léphet pályára játékos – írja a Kisalföld Napilap cikke nyomán a kisalfold.hu portálja.

A rendelő ajtajára is felragasztott és a csapatoknak kiküldött tájékoztató szerint dr. Petneházy Attila győri sportorvos rendelése betegség miatt előreláthatólag legalább négy hétig szünetel, az ezekre a napokra előjegyzett sportolókat nem tudják fogadni, új időpontot várhatóan legkorábban április hónap közepétől tudnak biztosítani. Sürgős esetben sportorvosi vizsgálatra Enesén, Sopronban, Komáromban és Mosonmagyaróváron van lehetőség.

A gönyűi sportegyesület vezetői megpróbáltak Komáromban bejelentkezni, de elmondásuk szerint ott nem is tudtak a helyettesítésről, a hívott doktornő azt mondta, egyébként is Tatabányán rendel és nem Komáromban.

Nálunk a gyermekkorosztályt érinti inkább a történet és nagyon nehéz, illetve pluszköltséggel jár egy távolabbi rendelőbe való eljutás. Sok gyereket a szülei nem tudnak elvinni, egyesületi szinten kellene megoldani, ami így elég nehéz lesz, hol fognak nekünk adni több (busznyi) gyerekre időpontot hirtelen? – áll a megyei igazgatósághoz eljuttatott levélben.

A rendeléssel kapcsolatban a portál megkereste dr. Gógl Álmos megyei sportfőorvost, aki elmondta, sajnos egy előre nem látható betegség miatt le kellett mondani néhány vizsgálatot és ezzel kapcsolatban született egy félreérthető levél. A rendelés nem szünetel, több kollégám is folyamatosan dolgozik, csupán Petneházy doktor néhány előjegyzett vizsgálatát kellett elhalasztani, amiket természetesen pótolni fogunk. A jövő hétre helyreáll a rend, de kérjük a kollégánál előjegyzett sportolókat, hogy az új időpont egyeztetése miatt jelentkezzenek nálunk – fogalmazott a főorvos.