• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Folytatnák a kórházigazgatók

Lapszemle

A GYEMSZI-nél tegnapra összesítették az adatokat.

A három, januárban állami fenntartásba került megyei kórház főigazgatói közül kettő beadta pályázatát intézménye további vezetésére, a makói direktor nem nyilatkozik. Hogy vannak-e ellenfeleik, és ha igen, kik és mennyien, arról nem ad felvilágosítást a pályázatokat elbíráló GYEMSZI – írja a Délmagyar – online.

Fontos fordulójához ért az a pályázat, amelyet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az állami fenntartásba kerülő kórházak vezetői állásaira írt ki, azokra ugyanis hétfő éjfélig lehetett jelentkezni.

A GYEMSZI A sajtóosztálytól kapott tájékoztatás szerint az intézmények főigazgatói posztjára 79, gazdasági igazgatói posztjára 123 pályázat érkezett. Ez azonban az egyetlen adat, ami publikus, így a lap arra sem kaphatott választ, hogy az érintett három Csongrád megyei intézmény vezető posztjaira hány jelentkező van.

Mivel a pályázat titkos, a kórházakban sem tudják, kik adták be jelentkezésüket. Annyi azonban biztos, hogy két jelenlegi intézményvezető szeretne maradni.

Bálint Beatrix 8 éve vezeti a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházát. – Szakmailag és gazdaságilag is jól működik az intézmény, ráadásul soha nem volt adóssága, még tartalékkal is rendelkezik. Elismertsége pedig sokat gyarapodott az utóbbi időben – összegezte az elért eredményeket az igazgató, aki az eddigieket szeretné folytatni, a meglévő alapokon dolgozna tovább.

Várkonyi Katalin, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója is az általa 5 éve elkezdett munkát szeretné folytatni. Ő 2007-ben lett az intézmény főigazgatója, egy ideig azonban szülési szabadságon volt. Ez idő alatt Baráth Lajost kérték fel a kórház vezetésére, aki a makói kórházat is igazgatta. Várkonyi a visszatérése után folytatta fél évtizeddel ezelőtt megkezdett munkáját, amelyben az intézmény gazdasági stabilizálása az egyik fő cél a kórház szakmaiságának megtartása mellett.

- Szeretném, ha a kórház továbbra is betölthetné jelenlegi szerepét, hiszen jelentős lakosság ellátását biztosítja – mondta a főigazgató. - A sürgősségi betegellátó osztály bővítése és fejlesztése már a végéhez közeledik, mozgásszervi rehabilitációs osztályunk rekonstrukciója pedig folyamatban lévő pályázatunk, de a központi műtőtömb fejlesztésére is mindenképpen szeretnénk beadni támogatási igényt. A szakmai fejlesztések között pedig kiemelt cél, hogy a jelenlegi struktúra megtartása mellett az egynapos sebészet bővítése is betegeink ellátását szolgálja a jövőben – tette hozzá Várkonyi.

A pályázattal kapcsolatban a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet igazgatója, Baráth Lajos nem kívánt nyilatkozni.
A vásárhelyi Erzsébet-kórház május elsején került állami fenntartásba. Az intézmény főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára egyelőre nem írtak ki pályázatot. A beküldött pályázatokat a formai ellenőrzés után három, egyenként 5 tagból álló bizottság bírálja el. Ennek része a személyes meghallgatás is.

Legkésőbb július 13-án a GYEMSZI megküldi javaslatát az emberierőforrás-miniszternek, akik kinevezi az új kórházvezetőket.

Legolvasottabb cikkeink