• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Furcsa életmentés a kaposvári vásárban

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Még mindig zaklatott az a férfi, aki megpróbált segíteni egy magatehetetlen emberen a kaposvári vásárban, de a közönnyel szembesült.

Szép idő volt a hétvégén, sétálni indultam a párommal. A vásárban megpillantottam egy férfit, hanyatt hevert. Rengetegen jöttek-mentek a közelben, mégsem segített neki senki. Egész életemet úgy éltem le, hogy számomra az emberi élet a legfontosabb érték, azonnal azt néztem, mit segíthetek. Láttam, hogy a férfi szeme fennakadt, a tekintete üveges, mereven fekszik a jéghideg betonon – idézte fel a történteket a nyugdíjas férfi, aki nem akarta felfedni a kilétét (neve és a címe a szerkesztőségben) – írja a sonline.hu portálja.

A férfi a közelben állókhoz fordult, hogy megtudja, mi történt. Négy-öt méterre onnan egy árus kínálta a portékáját, akitől megkérdezte, mi történt a földön fekvő férfivel, mióta van itt? Nem szóltak a mentőknek vagy a rendőröknek? Az árus csak annyit felelt, őt nem érdekeli, mi lesz vele. A nyugdíjas férfi végül bement a vendéglátóhelyre, összeveszett az ott dolgozókkal, akik szintén nem akartak segíteni. Ezután a mobiltelefonjáról hívta a mentőket.

Mint elmondta, akivel beszélt, felszólította, hogy rángassa meg a földön fekvő embert, és kérdezze ki, mi a baja, miért van rosszul. Erre azt felelte, ezt nem tudja megtenni. Erre indulatosan azzal fenyegetették, ha nem ezt nem teszi meg, bűncselekményt követ el. Ekkor a férfi letette a telefont, és a polgárőrökhöz lépett, akik éppen akkor jártak arra. A polgárőrök is hívták a mentőket, akik végül szirénázva érkeztek meg. A nyugdíjas végignézte, hogyan szállítják el az ájult embert.

Domán Tibor, a kaposvári polgárőrség vezetője megerősítette: két kollégájuk volt szolgálatban a vásárban, ők is hívták a mentőket, mert nem tudtak kommunikálni az ájult férfival. Szükség volt mentőre azért is, mert közben egy hölgy elesett a vásárban, őt is ellátták.

Fóris Kálmán ügyvéd szerint a nyugdíjas olvasó nem követett el bűncselekményt azzal, hogy letette a telefont, nem lehet segítségnyújtás elmulasztásával vádolni. A törvény szerint ugyanis mindenki a tőle elvárható mértékben köteles segítséget nyújtani, ezt pedig olvasónk megtette, amikor közölte a mentőkkel, hol van az ájult férfi. Arra nem kötelezhető, hogy kövesse a diszpécser utasításait, mert például nem mindenki alkalmas arra sem, hogy újraélesztést hajtson végre.