• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gulyás: Az orvosi kamara egyetértett, ezért nincs miről tárgyalni

Lapszemle 2023.03.24 Forrás: medicalonline.hu
Gulyás: Az orvosi kamara egyetértett, ezért nincs miről tárgyalni

Az általunk elfogadott törvény tette lehetővé az orvosi kamarához való önkéntes csatlakozást, ezért a kormány tiszteletben tartja a visszalépők döntését.

Nem túlzott elvárás egy háziorvostól, hogy havonta két ügyeletet elvállaljon – fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a szerdai kormányülésen áttekintett aktuális kérdésekről szóló beszámolóját követően. A politikust a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyékben kiküldött tisztifőorvosi határozatokról kérdezték - írta a medicalonline.hu. Válaszában kifejtette, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, ugyanakkor megjegyezte, hogy bár nem ismeri a vonatkozó szabályozást, nem tartja valószínűnek, hogy első alkalommal is ötmillió forintos közigazgatási bírságot lehet kiszabni az érintettekre, vagy meg lehet vonni a működési engedélyüket.

Senkit semmivel nem fenyegetünk – hangsúlyozta a politikus, reagálva a MOK azon kijelentésére, hogy fenyegetőnek ítélik a kormányhivatalok fellépését, felvetve egyúttal azt is, hogy fennáll a veszélye annak, hogy még tovább csappan az egyébként is csekély számú háziorvosi létszám. – Csupán a törvény betartásáról van szó – jelentette ki újfent.

Az általunk elfogadott törvény tette lehetővé az orvosi kamarához való önkéntes csatlakozást, ezért a kormány tiszteletben tartja annak a több mint 22 ezer orvosnak a döntését, aki nyilatkozott arról, hogy belép a köztestületbe – ekként reflektált Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy milyen tanulságai vannak a kormány számára, hogy ilyen nagy számban lépnek be a MOK-ba.

Az Egészségügyi Tudományos Tanács feladata az új etikai szabályok kidolgozása, erről az orvosi kamarával is konzultálnia kell a törvény értelmében – reflektált a miniszter a kamarai törvény módosítása kapcsán ígért végrehajtási rendeletek hiányát firtató felvetésre, hiszen a folyamatban lévő etikai eljárások lefolytatására is csak ezek ismeretében lesz lehetőség. Gyulyás Gergely jelezte, arról nincs információja, hogy folyamatban van-e már az egyeztetés az ETT és a MOK között, de a végrehajtási rendeletek csak azután jelennek meg, ha az új etikai szabályok elkészültek. Továbbiak a teljes tudósításban

Legolvasottabb cikkeink