• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gulyás Gergely kegyeletsértésről és többműszakos műtétekről

Lapszemle 2021.09.30 Forrás: medicalonline.hu - szeretlekmagyarország.hu
Gulyás Gergely kegyeletsértésről és többműszakos műtétekről

Októberre készül el az a jelentés, amelyből kiderül, miért volt magas idehaza lakosságarányosan a Covid-halálozás.

Ahhoz képest, hogy emelkedik mind az azonosított koronavírus-fertőzöttek, mind pedig a kórházban ápolt Covid-betegek száma, a korábban megszokottnál kevesebb szó esett a szerdai Kormányinfón a járványkezelésről, pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter kis híján három órán keresztül válaszolt az újságírók kérdéseire - tudósított a medicalonline.hu.

A személyes adatok védelme indokolja, hogy nem lehet nyilvánosságra hozni, milyen arányban vették fel az oltást a kórházi ellátásra szoruló koronavírusos betegek – válaszolt Gulyás Gergely az ezt firtató felvetésre. Hozzátette azt is, hogy álláspontja szerint az elhunytak esetében ráadásul kegyeletsértő is lenne, ha közölnék, hogy kaptak-e koronavírus elleni vakcinát vagy sem. Többszöri kérdésre végül annyit árult el, hogy az elhunytak és kórházban kezeltek között lényegesen többen vannak az oltatlanok.

Októberre várják a kormány asztalára azt a jelentést, amelyből kiderül, hogy a közép-európai térségben miért hazánkban volt lakosságarányosan a legmagasabb a Covid-halálozás. A  jelentést az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és az Országos Kórházi Főigazgatóságnak (OKFŐ) kell elkészítenie, és azért tart ilyen sokáig, mert „sok esetet kell egyenként elemezni” annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyit torzított a statisztikán az, hogy nem különítették el a Covid-ban és a Covid-dal elhunytak körét – magyarázta a politikus.

Október 1-jével, korlátozás nélkül áll az intézmények rendelkezésére az a 12,2 milliárd forint, amelyet a várólistacsökkentésre biztosít a kormány. Az érintett három szakterületen (ezeket a miniszter nem tudta elsorolni) semmilyen pénzügyi korlátja nincs a műtéteknek, az OKFŐ-től (amelyet Gulyás Gergely ismét kórházi főparancsnokságnak nevezett) pedig azt kérte a kabinet, hogy több orvos több műszakban műtsön - írták.

Azt már Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő árulta el, hogy a 12 – 19 év közötti gyerekek több mint 50 százalékát oltották már be, a pedagógusok átoltottsága pedig 85 százalék felett van. Éppen ezért nem kell arra számítani, hogy újra „csiki-csuki” helyzet lesz az iskolákban, vagyis egyszer bezárnak, egyszer kinyitnak. A kormány ugyanis egyelőre nem tervez szigorító intézkedéseket bevezetni az iskolákban, óvodákban - idézte a szóvivőt a szeretlekmagyarország.hu.

Legolvasottabb cikkeink