A háztartások 2014-ben napi fogyasztási cikkekre összesen 852 milliárd forintot költöttek.
Egyre gyakrabban fordul elő a magyar sertéshús a bevásárlólistánkon, igaz, nem nőtt azok köre, akik disznót esznek. A Hússzövetség éves rendezvényén élelmiszer-vásárlási szokásainkról kiderül az is, mi az, amiből tényleg magyart akarunk venni, és hogy milyen rangsorban veri a csapvizet a kávé, miből mennyit eszik a magyar, és hogyan változtak étkezési szokásaink az elmúlt huszonöt évben? – olvasható a magyarnemzet.hu oldalán.
A háztartások 2014-ben napi fogyasztási cikkekre összesen 852 milliárd forintot költöttek. Érdekes adat, hogy leginkább akkor indulunk ezt a képzeletbeli perselyt megtölteni, ha kenyér kell, a bolti séták 47 százaléka elsősorban ennek beszerzésére irányul. A dobogón két ezüstérmes van holtversenyben: a zöldségek és a feldolgozott hústermékek (32 százalék). Vásárlásaink tíz százaléka fölötti gyakorisággal szerzünk be még pékárut, sajtot, gyümölcsöt, friss húst, csokoládét és ásványvizet, de a kenyér klasszikus „párja", a tej csak minden hetedik vásárlásunk alkalmával kerül a kosarunkba a GfK adatai szerint.