• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gyereke van? Erre az oldalra vakon számíthat!

Lapszemle Forrás: mno.hu

Hogy ne kelljen a szülőknek éjszaka vagy a hétvégén gyermekükkel az ügyeletek útvesztőjében keveregniük, létrehozták az ügyeletkereső weboldalt.

A portál elindult a sikerességhez vezető úton: bekerült a legjobb tíz startup közé a Design Terminál idei őszi mentorprogramjában. Hogy minél kevesebbszer fordulhasson elő, hogy a fül- vagy akár a hasfájástól ordító gyereket az éjszaka vagy a hétvége közepén csak a harmadik ügyeletes kórházban fogadják, két barátnő még tavaly decemberben elindított egy weboldalt. Az oldal megálmodói ahhoz, hogy fejleszthessenek, támogatókat keresnek – írja az mno.hu portálja.

Az oldal megálmodója, a Szent János kórház gyermektraumatológiáján ápolóként dolgozó Németh Franciska az MNO-nak elmondta, hogy majdnem minden műszakban találkozik olyan szülőkkel, akik a sürgősségi ellátásra szoruló gyerekükkel kórházról kórházra járnak.

A Gyermek SOS célja, hogy a szülők pár kattintással egyszerűen és villámgyorsan találhassák meg a lakhelyükhöz legközelebbi gyerekügyeletet. A felület főoldalára kattintva láthatók a főbb információkkal ellátott osztályok (többi között belgyógyászat, gyermeksebészet, szemészet, traumatológia, fogászat). A szülőknek csak azt kell kiválasztaniuk, hogy milyen ellátásra van szükség, majd meg kell adni, hogy melyik kerületben laknak. A felület ezt követően kiadja annak az ügyeletnek a címét és elérhetőségét térképpel ellátva, ahová a gyereket vinni lehet. Az oldalon egy csokorba szedve fellelhetők a budapesti háziorvosi ügyeletek és gyógyszertárak, valamint megyékre bontva a kórházak listája is. A portálon olvasható továbbá néhány javaslat, amit érdemes betartani, ha ügyeletre megyünk a gyerekkel.

A Gyermeksos.hu elindulását megelőzően az ügyeletek útvesztőjében nem volt nehéz eltévedni. Korábban csupán egy, stresszhelyzetben szinte kibogozhatatlan, többoldalas, az Országos Mentőszolgálat oldalán elérhető, áttekinthetőnek nem mondható sürgősségi beutalási ügyeleti rendből lehetett hellyel-közzel kisilabizálni, hova vigyék a szülők az adott esetben vérző fejű gyereket.

Németh Franciska barátnőjével, Kovács Barbara kommunikációs szakemberrel együtt tavaly úgy döntött, pótolják a tátongó űrt. Főállásuk mellett, közel félévnyi kemény munkával hozták létre a portált. A felület szinte azonnal igazolta az előzetes várakozásokat, havonta két-háromezer alkalommal az oldalon keresnek ügyeletet a rászorulók.                                     

Legolvasottabb cikkeink