• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gyógyulófélben a kórház

Lapszemle Forrás: heol.hu

A hatvani Albert Schweitzer Kórház a HospInvest időszakában elvesztette kedvező pozícióját.

A besorolást a közelmúltban sikerült visszanyernie a gyógyintézménynek, amelyben számos fejlesztés is zajlik. A hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet a HospInvest Zrt. fennhatósága idején elvesztette minőségbiztosítási besorolását. Az intézmény vezetőinek álláspontja szerint azért, mert a cég sem időt, sem energiát nem fordított az ellenőrzésekre – olvasható a heol.hu portálján.

A dolgozók azonban külső tanúsító cég nélkül is fenntartották a rendszert, s egy évnyi kemény munka után örömmel tájékoztathatjuk a közvéleményt, hogy megkaptuk az ISO 9001-es tanúsítványt, valamint a MES-t (minőségügyi egészségügyi ellátási standardet) – nyilatkozta dr. Stankovics Éva, az intézmény ügyvezető igazgatója. Nagy erőfeszítést igényelt mindez, de megérte; annak is örülnek, hogy „Az év kórháza"-szavazáson sokkal előkelőbb helyen végeztek, mint a korábbi alkalommal – tette hozzá dr. Stankovics Éva, aki hangsúlyozta azt is, a betegek részéről alig érkezett panasz, ezzel szemben számos köszönőlevelet kapunk.

Mint arról beszámoltunk, 2012 május elejétől az Albert Schweitzer Kórházat is az állam működteti. A vezetői posztot megpályáztatták, s az intézmény élére a korábbi ügyvezető, dr. Stankovics Éva került.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettől (GYEMSZI) ígéretet kaptak, hogy a kórház változatlan ágyszámmal és hatékonysággal működhet. Ez így is történt, mi több, december elseje óta újra működik a nefrológiai rendelés, bővült a gyermek- és a felnőtt gasztroenterológia, továbbá a szakrendelőben megnövekedett a rendelési óraszám.

Az ügyvezető igazgató elmondta: azon is gőzerővel dolgoznak, hogy a kórház maximálisan ellássa az a sürgősségi traumatológiai feladatot, amit a fenntartó szánt az intézménynek. Mint fogalmazott, büszke rá, hogy olyan szakemberek dolgoznak ezen a területen is, amelyet a megyei kórházak is megirigyelhetnénk. A fenntartóváltásból eredő többletfeladatok ugyan egyelőre még érezhetőek a várakozási időtartamon, de bíznak benne, hogy hamarosan ez a probléma is megoldódik.

Érezhető, hogy a betegeknek, a dolgozóknak és a város vezetésének is fontos a kórház, hiszen nagyon sok áldozatot vállalnak annak érdekében, hogy ne legyen fennakadás. Nemrég adták át a felújított nőgyógyászati-szülészeti szakrendelőt, amely támogatói segítséggel valósulhatott meg. Az intézmény az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett a szülészet-nőgyógyászat fejlesztésére, aminek eredményként megnövekedett az osztály forgalma, illetve a laparoszkópos műtétek száma – tette hozzá dr. Stankovics Éva.