• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért.

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért, ha csak így tudja fönntartani a működést az illető - ez a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi szervezetének véleménye az esetről, amelyet cikkünk nyomán az egészségbiztosítás vizsgál – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Arról, hogy országos jelenség-e, ami Csanádpalotán történt, nincs hivatalos információja a Magyar Orvosi Kamarán belül működő Fogorvosok Területi Szervezetének – írta a lapnak Hermann Péter elnök. Azért fordultunk a szervezethez kérdéseinkkel, mert Csanádpalotán egy asszony az ügyfélkapuján végignézve saját betegéletútját olyan fogorvosi kezelésekről talált bejegyzéseket, amelyek a valóságban nem történtek meg – emlékeztet a portál.

Bisztrán Györgyné elment a palotai fogorvoshoz, számon kérte rajta tettét, majd tapasztalatait megosztotta a Facebookon. Ismerősei közül ezután többen is hasonló, nem valós kezelések nyomait találták, saját ügyfélkapujukat megnyitva

Egy budapesti internetes újság szerzője hasonló, fals kezelések adataira bukkant, saját betegéletútját átnézve. Az ügyben vizsgálatot indított az egészségbiztosítás. A palotai fogorvost hiába kérdeztük két alkalommal is, nem nyilatkozott - írta a lap.

Amíg a hivatalos vizsgálatok nem fejeződnek be, nem lehet tudni, mi vezette az illetőt arra, hogy ilyet tegyen – közölte a konkrét esettel kapcsolatban Hermann Péter. Való igaz – írta –, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, házi gyermekorvosok és az őket foglalkoztató vállalkozások az elmúlt években havi több százezer forintos finanszírozási többlettámogatást kaptak. Ebből az alapellátásban dolgozó fogorvosok kimaradtak. „Az is igaz, hogy ez ellen a súlyosan diszkriminatív gondolkodás ellen a MOK Fogorvosok Területi Szervezete folyamatosan tiltakozását fejezi ki.

Ez azonban nem vezethet ahhoz, hogy bármely tagja törvénybe ütköző cselekedeteket hajtson végre a magasabb finanszírozás elérése érdekében, még akkor sem, ha ennek célja nem a nyerészkedés, hanem csupán a fenntartható működés feltételeinek megteremtése" – közölte az elnök.

Legolvasottabb cikkeink