A II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján felszolgált majonézes kukorica volt szalmonellabaktériummal fertőzött.
„A laborvizsgálatok eredménye alapján az iskola főzőkonyhájában használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a termék gyártójával szemben eljárást indított. Az eljárással párhuzamosan a főzőkonyha üzemeltetését engedélyeztük” – reagált a szeptemberi hajdúsámsoni szalmonellafertőzéssel összefüggően a kormányhivatal a Cívishírnek.
Mint emlékezetes, több százan betegedtek meg szeptemberben Hajdúsámsonban, miután a helyi általános iskola menzáján majonézes kukoricát ebédeltek. Olyan sokan kerültek súlyos állapotba a fertőzéstől, hogy a területileg illetékes kórháznak már nem volt elegendő kapacitása a betegek fogadására, ezért más intézményeket is be kellett vonni a gyerekek ellátásába.