• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hála a gyógyítás csodájáért – Díjat kapott az Év orvosa, ápolója

Lapszemle Forrás: feol.hu

Emberséggel az egészségért címmel indított sorozatunk az év orvosának és ápolójának megválasztásával lezárult.

Tizenkét hónap alatt a 12-12 legjobbat mutattunk be. Pénteken a Szent György kórházban adtuk át a díjakat. Örömteli megszólalni egy ilyen eseményen, mert értékeinket díjazzuk, hiszen mindenki érték, aki itthon teszi a dolgát – fogalmazott a Szent György kórház főigazgatója, utalva arra a folyamatra, amely szerint 2006 óta folyamatosan emelkedő tendenciát mutat a külföldön munkát vállaló orvosok, ápolók aránya – írja a feol.hu portálja.

Nagy család vagyunk, ezért is adott helyet a kórház szívesen a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezését lezáró ünnepségnek – húzta alá Csernavölgyi István. Az akció egybecseng azzal a gondolattal, amit az intézmény magáénak vall: vissza kell hozni az elkötelezett gyógyítás csodáját – tette hozzá Csernavölgyi.

Személyes élményét elevenítette fel köszöntőjében egy doktorról a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője. Tonk Emil ott volt a születésénél, s a szó szoros értelmében az életét köszönheti neki – mondta Elekes András, aki arról is szólt: szerencsésnek tartja magát, mert eddigi életében csupa elhivatott, jó orvossal és ápolóval találkozott. A szerkesztőség rendszeresen kap leveleket a betegektől, akik szeretnének köszönetet mondani az őket gyógyító orvosoknak, ápolóknak. Ez adta az ötletet, hogy – hasonlóan a korábbi, a közösséget szolgáló akcióinkhoz – most az egészségügyre fókuszáljunk. A magunk módján ezzel teremtettünk lehetőséget arra, hogy a betegek megköszönjék a gyógyítóknak a figyelmet, a türelmet, a törődést – húzza alá a portál.

Ez hangsúlyozottan nem szakmai díj – de talán több annál: a hónapról hónapra megválasztottak a hála díját kapták a betegektől – emelte ki Tonk Emil, hozzátéve azt is, a PLT összes lapjában százezernél is több szavazat érkezett a jelöltekre. Csak itt a megyében tízezernél is többen voksoltak.

Az ünnepség végén a díjazottak a hónapok sorrendjében vették át a nevükre kiállított elismerő oklevelet. A 12-12 legjobb közül pedig olvasóink szavazatai alapján a 2012. év ápolója Nyulász Csaba lett, aki a székesfehérvári mentőállomás mentőápolójaként dolgozik nagy elhivatottsággal. Az Év orvosa címet a beérkezett voksok alapján a polgárdiak házi gyermekorvosa, Lengyelffy Zsuzsanna kapta. A doktornő nem számított a győzelemre, de annál jobban örült neki, ám nem felejtette el hangsúlyozni: a cím, az elismerés nem csupán őt illeti, hiszen egy nagyszerű csapattal dolgozik együtt – írja a portál, amely a további díjazottak listáját is közli.