• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Halálos áldozata is van az őssejtbotránynak?

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A rendőrségi nyomozásról a sajtóhoz eljutott információk szerint már találtak olyan pácienst aki részt vett a tiltott őssejtekzelésen.

Az ő esetükben vizsgálják, hogy a kezelés okozott-e valamilyen egészségkárosodást. Továbbá ellenőrzik azt az információt, hogy az egyik páciens meghalt.

Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) életvédelmi osztályának vezetője úgy tájékoztatott, hogy az eddig összegyűjtött adatok szerint több esetben gyerekeken is alkalmazták a terápiát. Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Önkormányzat bekérte a Nyírő Gyula Kórház által kötött szerződést, amelyben az intézmény bérbe adta azt a területet, ahol a hét elején a rendőrség rajta ütött a gyanú szerint illegális őssejt-terápiát végző orvosokat. A kórház az önkormányzatnak a Róbert Károly körúti Egészségügyi Kft. (Róbert Kft.) szerződéseit küldte át. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint a megállapodás alapján a vállalkozás a kérdéses területet akár egy harmadik félnek is továbbadhatta volna.

A Róbert Kft. közleményt adott ki az ügyben, amely szerint az intézetnek otthont adó épületben hatályos szerződéssel, illetve ÁNTSZ-engedéllyel több szolgáltató folytat egészségügyi tevékenységet. A közlemény szerint továbbá a nyomozás tárgyát képező beavatkozásokat a Róbert Kft.-vei jogviszonyban, illetve kapcsolatban nem álló személyek végezték a gyanú szerint. Továbbá őssejt-kezeléssel, illetve azzal kapcsolatos tevékenység soha nem folyt a cégnél.

A közlemény arra részletre azonban nem tér ki, hogy a hét eleji rendőrségi akció valóban a kérdéses területen történt-e. A közlemény azonban leszögezi azt a tényt, hogy a Róbert Kft. tudomása szerint a rendőrségi akció idején az ott tartózkodó betegek ellátását a Nyírő Gyula Kórház megbízott orvos-igazgatója rendelte el.

A Magyar Nemzet munkatársai mind a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatóját, mind a Róbert Károly körúti Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t felkereste, azonban egyik fél sem válaszolt a feltett kérdésekre. A cégnél annyit közöltek, hogy a vizsgálatok lezárásáig nincs mást elmondaniuk, mint ami már közleményükben elhangzott.

A Fidesz szakpolitikusa, Pesti Imre átfogó vizsgálatot kezdeményez az ügyben, véleménye szerint a jelenlegi jogi környezet indokolatlanul nagy szabadságot biztosít a kórházvezetőknek az intézményi területek bérbeadásának kérdésében.

Legolvasottabb cikkeink