• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hallásvizsgáló labor a Hetényi kórházban

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Magas színvonalú szakmai munka folyik a megyei Hetényi Géza Kórház fül-orr-gégészetén és a hozzá tartozó audiológiai állomáson.

A hallásvizsgáló labor több mint negyed évszázada áll mindazok rendelkezésére, akik hallásproblémákkal küzdenek térségünkben. Az audiológia egyre jobban fejlődik az utóbbi években, a Hetényi kórház audiológiai állomása pedig országos szinten is kiemelkedő felszereltségű, olyan rendelő, ahol magas színvonalú szakmai munka folyik, a legkorszerűbb eszközökkel – írja a szoljon.hu portálja.

Sok beteg azonban nem is tudja, hogy a kisebb-nagyobb hallásproblémák esetén érdemes először szakorvoshoz fordulni. A gyakorta látott reklámoktól vezérelve inkább valamelyik hallásvizsgáló szalont keresik fel, ahol talán egyszerű és gyors megoldást kínálnak számukra ám korántsem biztos, hogy egyben az a lehető legjobb megoldás is az adott esetben.

A csökkent hallásnak számos oka lehet, s ezek felderítése a legtöbb esetben komoly kivizsgálást igényel – emelte ki dr. Borkó Rezső PhD, a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztályának vezető főorvosa, aki megyei szakfelügyelő főorvosként felügyeli ezt a területet. A kezelés pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyből hallókészülékre van szükség – húzta alá a főorvos, aki így folytatta: Előfordulhat, hogy a halláscsökkenést neurológiai probléma, esetleg fejlődő daganat okozza, melynek felderítése speciális diagnosztikai vizsgálatokat – CT, MRI – igényel. Ugyanakkor az is lehet – fűzte hozzá dr. Borkó Rezső -, hogy egyszerű gyógyszeres kezeléssel vagy kisebb rutinműtéttel megszüntethető a hallászavar. Mindehhez a megfelelő hátteret biztosítja a szakrendelésünk és a 38 ággyal, III. progresszivitási szinten működő kórházi osztályunk.

A Hetényi kórházban működő audiológiai állomáson várhatóan néhány héten belül elérhető lesz egy olyan, Magyarországon még igen ritkának számító eszköz, amely várhatóan széles rétegnek nyújthat megoldást. Ez az új fejlesztésű készülék a fülzúgás tüneteit enyhíti, újdonságnak számító technológiával – emeli ki a portál, amely megírja azt is, hogy az audiológiai állomás legfontosabb feladatai közé tartozik a születéstől az öregkorig terjedő teljes körű hallásvizsgálat elvégzése, valamint azon betegek kiszűrése, akik akut vagy krónikus halláscsökkenésben szenvednek.