• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hamisítja a koronavírus elleni vakcinát a maffia

Lapszemle 2020.12.09 Forrás: magyarnemzet.hu
Hamisítja a koronavírus elleni vakcinát a maffia

A hamis vakcinák jelentős kockázatot jelenthetnek az emberek egészségére, akár az életükre is.

Felpörögtek a rendőrségi és titkosszolgálati műveletek a pandémiára fizikálisan és virtuálisan rátelepedő szervezett bűnözők elleni harcban. Életveszélyesek lehetnek a szervezett bűnözés által hamisított COVID–19 elleni vakcinák, és a kibertérben egyre több a gátlástalan csaló - írja a magyarnemzet.hu.

Az Interpol ( Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete) globális riasztást tett közzé a napokban a bűnüldöző szervek számára 194 tagországában, figyelmeztetve arra, hogy készüljenek fel a COVID-19 oltásokat célzó maffiákra, mind fizikailag, mind az interneten. A szervezett bűnözők érdeklődését felkeltette az óriási bevételi lehetőség, amit a pandémia kapcsán a védőoltások jelentenek. Többmilliárd védőoltásról van ugyanis szó, így a vakcinák a szervezett bűnözés elsődleges célpontjai.

– Amíg a kormányok oltások bevezetésére készülnek, a bűnszervezetek azt tervezik, hogy beszivárognak, vagy megszakítják az ellátási láncokat – mondta erről Jürgen Stock, az Interpol főtitkára.

Az Interpol magas szintű riasztása a COVID-19 és az influenza elleni oltóanyagok hamisításával, lopásával és illegális reklámozásával kapcsolatos lehetséges bűncselekményekre irányítja a figyelmet, mivel a világjárvány korábban soha nem látott, gátlástalan bűnözői fellépést váltott ki. A maffiák már arra is vetemednek, hogy hamis vakcinákat hirdetnek, értékesítenek, sőt adnak be. Mivel számos hivatalosan fejlesztett COVID-19-vakcina közelebb kerül az engedélyhez és a globális terjesztéshez, immár elengedhetetlen a nemzeti hatóságok és titkosszolgálatok számára az ellátási lánc biztonságának megőrzése, és a hamis termékeket árusító tiltott weboldalak azonosítása.

A bűnüldöző szervek és az egészségügyi szabályozó testületek közötti koordináció is elengedhetetlen az egyének biztonságának és a közösségek jólétének védelme érdekében – hangsúlyozza az Interpol. – A bűnözői hálózatok hamis weboldalakon és hamis gyógymódokon keresztül megcélozzák a gyanútlanokat, a hamis gyógymódok (vakcinák) pedig jelentős kockázatot jelenthetnek az emberek egészségére, akár az életükre is. Alapvető fontosságú, hogy a bűnüldöző szervek a lehető legfelkészültebbek legyenek a COVID-19-vakcinával kapcsolatos bűncselekmények elhárítására – figyelmeztet Jürgen Stock főtitkár.

További részletek a cikkben.