• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Harkány: nincs minden veszve?

Lapszemle Forrás: Dunántúli Napló Online

Harkányi gyógyfürdő: még nem utalt a befektető, lejárt a határidő

Nem tudta még bemutatni a kiemelt uniós pályázathoz szükséges önerőt a harkányi önkormányzat és a gyógyfürdő. A 640 milliót hétfőig kellett volna bemutatni. A képviselők szerint nincs minden veszve – olvasható a Dunántúli Napló – online oldalán.

Döme Róbert képviselő hangsúlyozta, a Sa-Le Invest Kft. ajánlata meggyőző, melynek tulajdonosa, Leéb József bemutatta hétfőn a fedezet-igazolást, ám még nem sikerült Magyarországra utalnia a pénzt. A vállalkozónak ugyanis egy másik cége számláján, egy amerikai banknál áll rendelkezésre a szükséges összeg, aminek elutalását – mivel nincs még érvényes szerződése a fürdővásárlásra – a bank megtagadta a terrorizmus- és pénzmosás-ellenes szabályok miatt.  Amint minden tisztázódik, beszámolnak róla – szögezte le a képviselő, aki hozzátetet azt is, a vállalkozó három éven belül fejlesztene, s ha csak a felét megvalósítja annak, amit ígért, Harkány felvirágzik.

Tegnap reggel újabb rendkívüli testületi ülést tartottak, ahol a jogi kereteit szeretnék megteremteni annak, hogy a szükséges szerződéseket megköthessék a Sa-Le Invest Kft.-vel. Imri Sándor polgármester elmondta, nem fogja hagyni, hogy áron alul adják el a fürdőt, és érdekesnek tartja, hogy eddig senki sem akarta eladni a fürdő részvényeinek többségét. Pályázatot kellene kiírni a jelenlegi szabályok szerint. Egy azonban biztos, drukkol annak, hogy az új jelöltnek valóban legyen pénze – jegyezte meg Imri Sándor.

Még össze kell állítani a pénzügyi dokumentációs csomagot a harkányi konzorciumnak, és eljuttatni a régiós fejlesztési ügynökségnek, amelyet továbbítanak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) felé – közölte Farkas Tibor, a régiós ügynökség vezetője. Közölte, ők mindent megtettek a harkányi program sikeréért, mert egy nagyon jó, a megyének, a régiónak is hasznos és fontos programnak tartják. A kiemelt uniós programról innentől az NFÜ vezetősége dönt majd, és adhat újabb határidőt az önerő bemutatására. Pont azért, mert kiemelt fontosságú, a parlament által megszavazott pályázatról van szó, erre speciális, az átlagosnál valamelyest engedékenyebb szabályok vonatkoznak. Ám a lap megtudta, az sem zárható ki, hogy Budapesten visszavonják a támogatást, s így az sem biztos, hogy a több mint egymilliárd forint Baranyába kerül.

A korábbi befektetőjelölt, az Aquaplus Kft. pert indíthat a harkányi önkormányzat ellen, kérve a pályázattal kapcsolatos költségei kifizetését, erősítették meg a lap információit a cégnél. Őket azelőtt az időpont előtt „játszották ki a buliból" – mondták - amikor még nem járt le a pénz bemutatásának a határideje. A képviselők viszont azt hangoztatták, a dokumentumok ellenőrzése az utolsó pillanatban már nem lett volna megoldható.