• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Harmadszor lett az év kórháza a győri Petz

Lapszemle 2019.10.25 Forrás: kisalföld.hu
Harmadszor lett az év kórháza a győri Petz

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idén is az első helyen végzett a pályázó megyei kórházak között.

„A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház az előző évhez hasonlóan idén is az első helyen végzett a pályázó megyei kórházak között. Megújult épületeiben jó szolgáltatási színvonalat biztosít a betegeknek. Orvos- és ápolóellátottsága ebben a kórházkörben egyedülálló. Minőségmenedzsmentje, belső működése kiemelkedően szabályozott, szakmai szervezettsége figyelemre méltó” – hat év alatt harmadszor lett a megyei kórházak között első a Petz, mégpedig ezzel az indoklással - írja a kisalfold.hu

Tavaly nagyjából ugyanezekben a napokban írta meg a kisalfold.hu, hogy a Petz-kórház a „megyei kórházak” kategóriában első lett a Medicina Fórum szervezőbizottsága, a Medicina Top 200 évkönyv szerkesztőbizottsága, a Magyar Menedzsment Társaság és a Magyar Kórházszövetség által meghirdetett pályázaton. Idén ugyanezt a mondatot leírhatják, de már hozzá kell tenni, hogy a győri intézmény hat év alatt harmadszor diadalmaskodott.

Ez a díj visszajelzés a kórházaknak, de a napi problémákat önmagában nem oldja meg. A kiadványban szereplő adatok ugyanakkor fontos számokat közvetítenek az intézményi vezetőknek és azoknak, akik az egészségüggyel kapcsolatba kerülnek. Itt most nem a betegelégedettségi mutatók, a civil szavazatok számítottak, hanem az anonim pályázatokról a bíráló zsűri széles körű szempontrendszer alapján döntött.

...

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Petz, amely pedig éppúgy nővérhiánnyal küzd, mint minden más kórház az országban, a humán erőforrás kategóriában – a küzdelme mellett is – kiemelkedik a többi közül. Vagyis máshol még nagyobb a gond ezen a téren, s a Medicina kiadványban megszólaltatott szakemberek között a szintén Győr-Moson-Sopron megyei kötődésű dr. Éger István (a Magyar Orvosi Kamara elnöke) sem hagyta szó nélkül ezt a neki szánt oldalon.

Az általa felsoroltak elsősorban az orvosokat érintik, s azokról írt, amelyekről lapunkban legutóbb beszélt is: a bérek rendezéséről, a paraszolvencia eltörléséről, a nyugdíjjogosultként még mindig dolgozó kollégák helyzetéről… Feltesz egy fontos kérdést is: „Hol a betegbiztonság, az esélyegyenlőség, a valódi minimumfeltételek, a minőségbiztosítás és -ellenőrzés? Ezek mára Európa-szerte kötelező evidenciák. És nálunk?”

Mindezt azért vettük elő, hogy mutassuk: a szakma komolyan veszi a kiadványt, abban nyíltan beszél a valóságról, s ami éppúgy fontos, hogy értékeli és elismeri a győzteseket. Rangja van tehát a üveg domborműnek, amelyet a kórházak hazavihetnek. Dr. Tamás László János, a Petz igazgatója is ezt hangsúlyozta, hozzátéve persze, hogy az öröm után jön az újabb nap és az újabb kihívás, amelyet ugyanúgy meg kell oldani.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink