• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Helyreállítási alapból épülhet a szuperkórház

Lapszemle 2021.04.26 Forrás: nepszava.hu
Helyreállítási alapból épülhet a szuperkórház

Az orvosbéremelések mellett a szuperkórház építését is uniós forrásból finanszírozná az Orbán-kormány.

A kabinet által összeállított helyreállítási és ellenállóképességi tervezetében az egészségügyi intézkedések átfogó céljaként „egy modern, a XXI. század kihívásaira reagálni képes, hatékony ellátórendszer működtetését” határozza meg „különböző ellátási szinteket érintő fejlesztésekkel”. Az „elérhető egészségnyereség maximalizálását” a háziorvosok szerepének megerősítésével, az orvosok béremelésével, a hálapénz kivezetésével, az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javításával és a Dél-budai Centrumkórház megépítésével érnék el - írta a népszava.hu.

A Brüsszelnek készült tervezet szerint a projekt fizikai megvalósítása 2022 első negyedévétől 2026 első negyedévéig tart. Ehhez azonban nagyon fel kell pörgetni az eseményeket. A rekordösszegű, 8,25 milliárdos tervezői szerződést még a DBC Zrt. írta alá az M-Teampannon építészirodával. A 223 ezer négyzetméteres épületkomplexum engedélyezési tervei gyakorlatilag elkészültek – válaszolta a Népszava kérdésére a DBC Zrt. Hamarosan be is adják az építési engedély iránti kérelmet az illetékes hatósághoz.

Az építési engedély birtokában rendelik meg a generáltervezőtől a kiviteli terveket, amelyek a kivitelezés gyorsított megkezdése érdekében két szakaszban készülnek el. Első szakaszban a munkagödör- és mélyépítési kiviteli tervek, majd a a létesítmény magasépítési munkálataihoz tartozó dokumentáció. A kiviteli tervek elkészítésére a generáltervezőnek egy év áll rendelkezésére. A mélyépítési kivitelező kiválasztásával jövő tavasszal sor kerülhet az alapkőletételre, azt követően pedig megkezdődhet az építkezés. Így a kivitelezői tendert is – legalább – két részre bontják. A mélyépítésre vonatkozó kivitelezési tendert a jelenlegi ütemezés szerint idén augusztusban írja ki a beruházási ügynökségként működő BMSK Zrt. Az alapkőletételt jövő tavaszra, vélhetőleg a választások elé időzítve tervezik. A Népszava azon kérdésére, hogy még a kivitelezés megkezdése előtt terveznek-e valamiféle egyeztetést a környéken élőkkel,, a DBC Zrt. azt válaszolta, hogy „a hozzájuk érkező lakossági megkereséseket minden esetben megválaszolják, de átfogó egyeztetésre egyelőre nem merült fel igény”. Továbbiak a cikkben

 

 

Legolvasottabb cikkeink