• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hiába egészséges, ha ízetlen a menzakoszt

Lapszemle Forrás: hirtv.hu

Pótolni kell a sót és a cukrot a közétkeztetésben a Nébih osztályvezetője szerint.

Zoltai Anna a Hír TV Panaszkönyv című műsorában kiemelte: ha ízetlen a menzakoszt, akkor a közétkeztetés nem éri el valódi célját. Fogyasztóvédelmi műsorunk a hatóság ellenőreivel a Békés megyei Gyula egyik főzőkonyháján razziázott – írja a hirtv.hu portálja.

A Békés megyei Gyulán tartották a tanév első razziáját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A konyha hangulata és berendezése a hetvenes éveket idézte, viszont tisztaság volt. A körülmények vizsgálata után az ellenőrök mintát vettek az aznapi ételből, amit a Nébih laborbuszában vizsgáltak. A végeredmény átlagos minősítés lett. Nem könnyíti meg a konyhások dolgát a szeptembertől hatályos új menzarendelet. A gyulai konyha vezetője szerint ez őket nem érte meglepetésként, mivel ők már akkor egészségesebben főztek, amikor ajánlás volt az, ami ma már kötelező.

Már megszokták a gyerekek ezeket az ételeket. Eleinte nagyon nehéz volt és sok új dolgot tettünk az étlapra. Nagyon sok zöldséget használunk, a gyerekek kevésbé szeretik, kevésbé kedves számukra. Tejterméket sokkal többet adunk, tízóraira, uzsonnára. Új dolgokat is bevezettünk, ezek a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, a kenyér, vagy a durumlisztből készült tészták, továbbá kölest, bulgurt is használunk – mondta Csáki Béláné, a Gyula Konyha Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Azt tartjuk fontosnak, hogy érzékszervi jellemzővel is legyen megfelelő az étel, hiszen hiába biztonságos egy étel, hiába van benne grammra kiszámolva az a szükséglet, ami a gyereknek kell, ha az nem fogyasztja el, a közétkeztetés nem éri el a célját, és ez egy nagyon nagy arányú pazarlás – vélekedett Zoltai Anna, a Nébih osztályvezetője.