• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Hippokratész emlékéremmel tüntették ki dr. Kiss Ferencet

Lapszemle 2019.12.24 Forrás: zaol.hu
Hippokratész emlékéremmel tüntették ki dr. Kiss Ferencet

A felmérés azt igazolta, hogy elég kevés kolléga mondta volna fel a pluszmunkát.

Dr. Kiss Ferenc, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Zala Megyei Területi Szervezetének újraválasztott elnöke Hippokratész emlékérem kitüntetésben részesült a közelmúltban - számolt be róla a zaol.hu. A kamara legrangosabb elismerését a MOK országos tisztújító küldöttközgyűlésén vehette át Rezi és Cserszegtomaj háziorvosa, aki három évtizede tevékenykedik a köztestületben.

A díjat olyan személyek kaphatják, akik emberi, orvosi magatartásukkal példaképül állíthatók, akik kamarai munkájukkal, helytállásukkal méltán vívták ki a kollégák és a társadalom elismerését. Az emlékérem egyik oldalát Hippokratész arcmása díszíti, a másikon a kitüntetett neve, valamint az ókori görög orvos egy örökbecsű mondása – a beteg java a legfőbb törvény – szerepel. Ilyen kitüntetést az elmúlt évtizedekben Zalából csak dr. Ribiczey Pál főorvos vehetett át.

Kiss Ferenc 1990-ben kapcsolódott be az orvosi kamara munkájába, akkor alapította meg a keszthelyi–hévízi szervezetet. Később a megyei kamarában alelnöki, majd 15 évvel ezelőtt elnöki posztra választották. Az őszi választásokon ismét bizalmat kapott, újabb négy évre.

A lap a kamara élén történt változásokról ugyancsak megkérdezte dr. Kiss Ferencet.

– Már egy ideje érezhető volt a szándék, hogy az Újratervezés mozgalom át akarja venni a kamara irányítását – kezdi a zalai elnök. – Céljuk érdekében nagyon profi és rámenős kampányt folytattak, s az eredmény sem maradt el. Meg tudták szólítani a fiatalokat, a rezidenseket, jól éltek az online tér szervező erejével. Ennek is betudható, hogy nagy fölénnyel nyerték a választást, gyakorlatilag minden fontos pozíciót megszereztek. A jelöltjeik viszonylag szűkebb szakmai csoportot fedtek le, számos pszichiáter és fogorvos akad köztük, de háziorvosból például csak egy. Az új elnök, Kincses Gyula kivételével döntően fiatalok, ami üdvözlendő, legfeljebb az merülhet fel aggályként, hogy az országos etikai bizottságba talán nem ártott volna kicsit érettebb, több tapasztalattal és bölcsességgel bíró, korosabb kollégáknak is helyet adni. A puding próbája az evés, nagy várakozással nézünk elébe, hogy képesek lesznek-e beváltani az ígéreteiket.

S hogy mit ígérnek? Dr. Kiss Ferenc meglátása szerint csupa olyan dolgot, amiért eddig is küzdött a kamara. Ezekről a teljes cikkben

MOK

Legolvasottabb cikkeink