A mértékletes, változatos, szívbarát táplálkozás megvalósítható húsvétkor is.
Még van idő, hogy megtervezze: mit és mennyit eszik a húsvéti asztaltról, hogy az ünnepi finomságok ne ártsanak, csupán élvezetet nyújtsanak. A mértékletes, változatos, szívbarát táplálkozás igenis megvalósítható húsvétkor is! – olvasható az origo.hu portálján.
A férfiaknak nem kell minden „locsolkodási állomáson" az összes fogást végigenni, a nőknek pedig nem kell minden vendéggel együtt enni, vagy még az ún. „holtidőben" is csipegetni. Ugyanis ilyen 1-2 napos bőséges lakmározást követően felléphetnek epepanaszok, valamint gyomorrontás, ennek tünetei ilyesztőek lehetnek egy szívbetegnek, aki nem tudja, hogy ez most a betegsége kiújulása vagy valami más.
A húsvéti ünnepekhez általában az is hozzátartozik, hogy a locsolókat alkohollal kínálják. Ha valaki egy nap megiszik 2 felest és hozzá 2 üveg sört, akkor csak az elfogyasztott alkohollal kb. 750 kcal energiát visz be, ez az akár egy ebédre szánt kalóriamennyiség is lehet. Egyszóval extra kalóriabevitel.
Ha valakit nagyon kínálnak (és nem autóval van) válasszon inkább vörösborból készült fröccsöt, a vörösbor legalább szívvédő hatású. Figyeljünk oda a folyadékbevitelre, a szervezetnek szüksége van vízre, vagy más kalóriamentes folyadékra.