• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Időzített étkezéssel hatékonyabb a fogyás

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet Online

A korai evők jobban fogynak, mint akik későn dézsmálják a hűtőszekrényt.

Egy új tanulmány szerint, amit egy húszhetes diéta eredményeként állapítottak meg, a korai evők jobban fogynak, mint azok, akik későn (akár éjszaka) dézsmálják a hűtőszekrényt – állapította meg a Brigham and Women’s Hospital és a spanyolországi Tufits University and the University of Mucia kutatócsoportja. A cikket a Magyar Nemzet Online idézi.

A kutatás január 29-én jelent meg Spanyolországban az International Journal of Obesityben, melynek középpontjában az ebéd elfogyasztása állt. A kutatók a 420 részvevőt, akik hasonló alvási szokásokkal, kalóriabevitellel és az úgynevezett ghrelin és leptin éhséghormonszinttel rendelkeztek, két csoportra osztották. Az első csoport az ebédjét 15 óra előtt, a másik 15 óra után fogyasztotta el. A húszhetes diéta elteltével a kutatók összehasonlították az eredményeket, és megállapították, hogy akik korábban ebédeltek, többet és gyorsabb iramban fogytak, mint késői társaik.

A kutatók továbbá azt is megállapították, hogy a déli népek étkezési szokásai is mások. Spanyolországban az átlagember kalóriabevitelének 40 százalékát az ebédje teszi ki, amíg Amerikában inkább a vacsorán van a hangsúly.