• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Így fogyhat le ellenőrzött körülmények között

Lapszemle Forrás: kemma.hu

VIP Testsúly Optimalizáló Programcsomagokat készített a tatabányai Szent Borbála Kórház dietetikai szolgálata.

Azok jelentkezését várják, akik táplálkozási és életmódbeli szokásaikon változtatva egészségesebbé, fittebbé, karcsúbbá szeretnének válni. Petrik Mária dietetikai vezető elmondta, térítéses szolgáltatás keretében veheti bárki igénybe a Szent Borbála Kórház testsúlycsökkentő programjait – írja a 24 Óra – online.

A dietetikai szolgálat segítségével járóbeteg-ellátásban háromféle csomagból választhatunk. Ezek mindegyike tartalmazza a tápláltsági állapotfelmérést, tanácsadást és kontrollt. A nagyobb csomagokban emellett étrendi napló elemzés és személyre szabott étrend összeállítása is megtalálható – írja a lap.

Mindezek mellett 2013 elején elindítjuk a VIP-TOP testsúly optimalizáló programcsomagunkat is, amelynél a fogyni vágyó hétfőtől péntekig a kórház hotelszobájában kap elhelyezést – tette hozzá Petrik Mária, aki elmondta azt is, ezalatt ötnapos, úgynevezett VLCD (Very Low Calorie Diet: nagyon alacsony kalória-bevitelű) diétát alkalmaznak. A kezelés során 500-800 kcal/nap bevitelét biztosító étrendet alkalmaznak. Nagyon fontos, hogy a VLCD-t csak kórházi körülmények között, orvos szakmai felügyelet mellett lehet alkalmazni. A Szent Borbála Kórház ennek megfelel, hiszen a dietetikai szakemberek mellett lipidológus szakorvos is részt vesz a terápiában, terveink szerint gyógytornász és pszichológus is segíti majd a fogyni vágyót.

A hétfőtől péntekig tartó program során szakemberek által ellenőrzött körülmények között megalapozzák, és fel is gyorsítják a fogyás ütemét, ezzel sikerélményhez jut a fogyni vágyó. Nagyon fontos, hogy az öt nap elteltével nem hagyják magára a páciensüket, olyan táplálkozástudományi és dietetikai alapelveket tanítanak meg, amely lehetővé teszi az otthon is alkalmazható 1200–1500 kalóriás diéta fenntartását – emeli ki a lap.

A pácienseinket két egymást követő hónapban kontrollra is visszahívjuk, hogy az addigi súlyvesztést meg tudják őrizni, a fogyás tendenciáját fenn tudják tartani és kialakíthassák a helyes táplálkozási szokásaikat - közölte Petrik Mária.

Természetesen a terápiát megelőzi egy részletes orvosi ellenőrzés, hogy biztonságosan lehessen terhelni a túlsúlyos, elhízott embereket.

A fogyókúrázóknak nem egyszer pszichológiai segítségre is szükségük van, hogy áttörjük a pesszimista látásmódot, a "sosem fogyok le", "többé egy gombóc fagyit sem ehetek" gondolatokat. Ezért a VIP-TOP alatt szükség esetén pszichológus is rendelkezésére áll a páciensnek – árulta el a komplex kezelés további részleteit a dietetikus.