• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Így ölöd meg a gyerekedet

Lapszemle Forrás: origo.hu

Azon lehet vitatkozni, hogy egy-egy országban mi a kötelező, de azon nem, hogy szükségesek-e.

Aki már látott egyébként egészséges gyereket gennyes agyhártyagyulladásban szinte órák alatt meghalni, az nem fog gondolkodni azon a közkeletű tévhiten, hogy a gyereke autista lehet az oltásoktól. Hasonlóan vélekedhet az is, aki látott már embert vastüdőben, mert a poliomyelitis (polio) azaz a járványos gyermekbénulás pontosan ezt okozhatja.

Pedig vannak – ha szerencsére nem is sokan (a társadalom 1,5–2 százaléka) – olyan oltásellenesek, akik úgy hiszik, hogy az oltások mögött a pénzéhes háttérhatalom bújik meg. És most nagyon úgy tűnik, hogy orvosok is csatlakoztak az oltásellenesek köréhez, hiszen a legutóbbi hírek szerint vannak olyan orvosok, akik oltás nélkül – persze vaskos boríték ellenében – kiadják a kitöltött oltási könyvet. Így téve lehetővé a szülőknek a büntetések elkerülését és a gyerek felvételét mindenfajta vegzatúra nélkül a bölcsődébe, óvodába, iskolába. - írja Kunecz Zsombor az Origo-n az oltásellenesekről szóló cikkében.

Gyakori konteó szerint a védőoltások beavatkoznak az immunrendszer természetes működésébe. Nos, azoknak, akik így gondolják, üzenem, hogy az egész orvostudomány ezt teszi: valamibe beleavatkozik azért, hogy az emberi életet megnyújtsa, vagy a szenvedéseket csökkentse. Aki ezt a beavatkozást nehezményezi, kérem, szíveskedjék meghalni egy tűszúrást követő vérmérgezésben, és a vírusos légúti fertőzésére se írasson fel antibiotikumot (...)

Furcsa módon minden oltásellenes guru valamit valahogy mindig el akar adni. Én még nem láttam olyan névvel nyilatkozó oltásellenes népbutítót, akinek legalább egy könyve ne lett volna ott a polcon a kinyilatkoztatás közben, vagy ne forgalmazna saját, „mindenre jó" vitamint, vagy akár kozmetikumot. Lett légyen ez magyar vagy külföldi, magát szakértőnek tartó vasúti váltókezelő. Az is furcsa, hogy a magyarországi oltásellenes irodalom forrásai gyakran nem fellelhető, nem létező személyek, és munkakörük is homályos ("gyógyszergyári bennfentes" stb.)...