• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Így trükközik velünk az élelmiszeripar

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Azt hisszük, hogy egészséges ételeket eszünk, ám ez sokszor megkérdőjelezhető.

Az élelmiszeripar szereplői több milliárd dollárt költenek marketingre azért, hogy azt higgyük, egészséges ételeket eszünk, ám igazából ez sokszor megkérdőjelezhető. A Business Insider-en most megjelent egy lista, ahol felsorolják, mire érdemes figyelni - idézi a hvg.hu.

Teljes kiőrlésű gabonatermékek és társaik. Ezek a termékek egészségesek, ám nem biztos, hogy sokszor tényleg ilyen termékeket vásárolunk, pedig azok ilyennek látszanak. Sokszor nem teljesen felel meg a teljes kiőrlésű gabona meghatározásának az adott termék, illetve a fogyasztók sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy a többfajta gabonát tartalmazó termékek nem minden esetben teljes kiőrlésűek. Erre úgy lehet megoldást találni, ha olyan gabonatermékeket vásárolunk, amelyek minél kevesebb összetevőt tartalmaznak, és alaposan megnézzük a csomagolást.

Étcsokoládé. Az étcsokoládé kedvezőbb egészségügyi mutatóit sok kutatás bizonyítja, ám ezek a 70 százalék feletti kakaótartalomra vonatkoznak. Az Egyesült Államokban ugyanakkor étcsokinak lehet nevezni az 55-64 százalék közötti csokikat is. Nézzük meg a címkét, hogy pontosan mekkora is a csoki kakaótartalma, és ne felejtsük el, hogy nem mindig a mennyiség számít: a kevesebb is ugyanolyan finom. További cselek az eredeti cikkben