Azt hisszük, hogy egészséges ételeket eszünk, ám ez sokszor megkérdőjelezhető.
Az élelmiszeripar szereplői több milliárd dollárt költenek marketingre azért, hogy azt higgyük, egészséges ételeket eszünk, ám igazából ez sokszor megkérdőjelezhető. A Business Insider-en most megjelent egy lista, ahol felsorolják, mire érdemes figyelni - idézi a hvg.hu.
Teljes kiőrlésű gabonatermékek és társaik. Ezek a termékek egészségesek, ám nem biztos, hogy sokszor tényleg ilyen termékeket vásárolunk, pedig azok ilyennek látszanak. Sokszor nem teljesen felel meg a teljes kiőrlésű gabona meghatározásának az adott termék, illetve a fogyasztók sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy a többfajta gabonát tartalmazó termékek nem minden esetben teljes kiőrlésűek. Erre úgy lehet megoldást találni, ha olyan gabonatermékeket vásárolunk, amelyek minél kevesebb összetevőt tartalmaznak, és alaposan megnézzük a csomagolást.
Étcsokoládé. Az étcsokoládé kedvezőbb egészségügyi mutatóit sok kutatás bizonyítja, ám ezek a 70 százalék feletti kakaótartalomra vonatkoznak. Az Egyesült Államokban ugyanakkor étcsokinak lehet nevezni az 55-64 százalék közötti csokikat is. Nézzük meg a címkét, hogy pontosan mekkora is a csoki kakaótartalma, és ne felejtsük el, hogy nem mindig a mennyiség számít: a kevesebb is ugyanolyan finom. További cselek az eredeti cikkben