• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ilyen most az állami tesztelés

Lapszemle 2020.09.03 Forrás: hvg.hu
Ilyen most az állami tesztelés

Bár a szomszédjukban járt, azért nem ment hamarabb hozzájuk, mert neki pontosan, tehát sorrendben is azt a listát kell követnie, amit reggel megkap.

Egy koronavírus-gyanús fiúnak kért tesztet a budapesti család, mire a mentő kiérkezett, a tünetmentes apáról magánúton kiderült, hogy fertőzött. Az anyát ennek ellenére nem tesztelték le, mondván: nincs a listán. A hvg.hu egyik olvasója mesélte el tapasztalatát.

„Vasárnapra lázasodott be a fiam, sajnos felmerült, hogy koronavírusos lehet, mert a sikeres érettségit és felvételit ünnepelve sokat bulizott mostanában” – mesélte olvasónk, akit a cikkben álnéven, Anitaként szerepeltetünk. Aznap felhívta az ügyeletet, ahol nem voltak túl magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy rendelhetnek-e tesztet, vagy sem, azt mondták, utánanéznek, majd visszahívják, de addig is telefonáljon a mentőknek is.

A végére kiderült, tesztet csak a háziorvos kérhet, ezért megvárták az ő rendelésének kezdetét, a hétfő délután 4 órát – akkorra a fiának már a szaglása és ízlelése is elveszett –, hogy kérjenek hivatalos tesztet. A mentősök kedden délelőtt hívták, hogy 3-5 órán belül kiérnek, addig a gyerek ne egyen és ne igyon. Az előzetes tájékoztatás alapján legkésőbb háromra kint kellett volna lenniük, ám 4 körül telefonáltak, hogy már nem mennek, a gyerek ehet.

Ezek után egy szerda 8-12 közötti időszakot „lőttek be” a mentősök, ám abból az idősávból is kicsúsztak. Anita kettőkor telefonált, hogy mire számíthatnak (a gyerek ugyanis akkor sem evett és ivott, ami a garatból vett minta miatt fontos), mire lerázták annyival, hogy majd jönnek, a gyerek nyugodtan egyen.

Negyed négykor a fiú evett, majd fél 4-kor csöngetett a szkafanderben lévő mentős. Anita hangsúlyozta, a mentős nagyon kedves volt, de kabaré, ami történt. Megkérték, húzzon a lábára zsákot, hiszen előtte számtalan lakásban járt tesztelni koronavírus-gyanús embereket, amit a mentős azzal hárított, hogy az előírás szerint nem vehet fel a cipőre zsákot, nehogy elcsússzon.

Anita elképedt, mikor kiderült, a mentős 1,5 órával azelőtt a szomszéd utcában tesztelt, de azért nem ment hamarabb hozzájuk, mert neki pontosan, tehát sorrendben is azt a listát kell követnie, amit reggel megkap, tehát közben cikázott kicsit a városban.

Legolvasottabb cikkeink