• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Indulhat az egri kórház fejlesztése

Lapszemle Forrás: Heves Megyei Hírlap Online

Sikeresen pályázott a kórház, javulhat a betegellátást színvonala.

Elhárultak az akadályok, hamarosan indulhat egy 5 milliárdos fejlesztés, kezdődik az építkezés. Ráadásul egy másik programban 200 millió forintot nyertek foglalkoztatási célokra. Elkészült a végleges kiviteli tervdokumentáció és az ehhez kapcsolódó árazatlan költségvetés a kivitelezői ajánlat kiírásához – összegezte dr. Tombácz Imre projektmenedzser a kórház struktúrafejlesztési pályázatának pillanatnyi helyzetét – olvasható a Heves Megyei Hírlap – online oldalán.

Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően legkésőbb 2013 januárjában elkezdődhet az építkezés, és várhatóan 15 hónap alatt 5 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg az egri kórházban. A TIOP keretében elnyert pénzből új épületeket húznak fel, az építkezést követően új helyen működik majd a kórházi konyha, új és jobb feltételek közé kerül a sürgősségi és intenzív ellátás, a műtők, a gyermekosztály, a stroke osztály és a kórházi laborok.

Az építkezés előkészítésével párhuzamosan készül az orvosi eszközök, berendezések és informatikai eszközök közbeszerzési dokumentációja, hogy az engedélyeztetés után még ebben az évben elindíthassák az erre vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az építkezés megkezdését követően folyamatosan szerzik be az eszközöket, műszereket, hogy a készülő épületrészekbe ezeket folyamatosan beszerelhessék a jövő év folyamán.

Az ötmilliárdos nagyberuházás mellett kisebb fejlesztésekre is jut a nyertes pályázatoknak köszönhetően a kórházban. Terenyeiné Sebők Katalin ápolási igazgtó örömmel számolt be arról, hogy a napokban értesültek a TÁMOP keretein belül benyújtott foglalkoztatási pályázatuk sikeréről. Kétszázmillió forintos támotatást nyertek el, amelyből elsősorban hiányszakmáknak minősülő területen 21 ápolót és egy tüdőgyógyász szakorvost vehetnek fel. Emellett speciális betegségcsoportok kezelésére mobil teameket állíthatnak fel a keretből. Így táplálkozási, dekubitus, illetve a dolgozókat segítő kiégés-prevenciós team állhat fel az elnyert támogatásnak köszönhetően.

A pályázat lehetőséget nyújt arra is, hogy új munkaköröket kialakítva alkalmazzanak orvost, szakápolókat, de végre ellentételezni tudják azt is, ha egy szakápoló orvosi elrendelésre vizsgát követően önállóan lát el a beosztásánál magasabb szintű tevékenységet.

Kétszer 125 millió forint elnyerésében reménykedünk még. Mindkét pályázatunkat várhatóan szeptember végéig elbírálják – mondta Terenyeiné Sebők Katalin. Az egyik reménybeli 125 milliót a kórházi dolgozók továbbképzésének támogatására költenék. A másik, szintént TÁMOP-os pályázat egy kétéves projekt megvalósítását segítené: egészségfejlesztési irodát hoznának létre a kórház koordinálásával az egri kistérségben élők egészségi állapotának javítása érdekében. A programba a tervek szerint bevonnák az alapellátás szakembereit, a háziorvosokat, védőnőket, a kistérségben működő egészségügyi, szociális és idősellátással foglalkozó civil szervezeteket.