• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Itt a megoldás: Jöjjön a kolbászadó!

Lapszemle 2018.11.08 Forrás: portfolio.hu
Itt a megoldás: Jöjjön a kolbászadó!

Évente 220 ezer halálesetet akadályoznának meg azzal, hogy egészségesebb táplálkozásra ösztönözik az embereket.

Több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyi kiadásokra, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre - vetették fel az Oxford Egyetem kutatói legújabb tanulmányukban.

A brit egyetem szerint ha ezekre a termékekre egyfajta egészségügyi adót vetnének ki, az nemcsak hogy plusz bevételt jelentene, amiből egészségügyi kiadásokat lehetne finanszírozni, de globálisan éves szinten 220 ezer halálesetet akadályoznának meg vele azzal, hogy egészségesebb táplálkozásra ösztönözik az embereket - idézte a portfolio.hu a CNBC hírét.

A kutatók 150 országot vizsgáltak meg és azt találták, hogy ahhoz, hogy az adónak számottevő hatása legyen a fogyasztásra, a magas jövedelmű országokban 20 százalékkal kellene növelni a vörös hús árát, a feldolgozott hústermékekét pedig meg kellene duplázni. Ezzel éves szinten 172 milliárd dollár pluszbevételre lehetne szert tenni az adókból, ami azt jelenti, hogy a fogyasztásukból eredő egészségügyi problémákkal kapcsolatos költségek 70 százalékát fedezné.