• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ízlések és pofonok – az egri kórházi menüről

Lapszemle Forrás: Heves Megyei Hírlap Online

Lehet, hogy valaki nem szereti a halat, de azt túlzás kijelenteni, hogy büdös, ez a konyhán becsületesen dolgozók arculcsapása.

Feltehetően az ünnepek alatti témahiány is közrejátszhatott abban, hogy a magyar sajtóban futótűzként terjedt az a facebookos bejegyzés, ami szerint az egri Markhot Ferenc Kórházban ehetetlen, büdös ételt kaptak karácsonykor a pszichiátriai és addiktológiai osztály betegei  – olvasható a Heves Megyei Hírlap – online.

A néhány soros megjegyzés mellé az ott dolgozó nővér egy fotót is mellékelt, amelyen az egyik tányérban egy zöldségleves, a másikban pedig valami halféle látható, némi körettel. A nővér úgy fogalmazott, hogy a hal büdös volt, s ő maga szégyellte kiosztani a betegeknek az ételt. Azt is jelezte, reméli, hogy az illetékeseknek is hasonló lakmározásban lesz részük az ünnepen.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a posztot számos hozzászólás követte, amelyekben a magyar egészségügy sanyarú helyzetén bánkódtak a véleményüket nyilvánítók. A bejegyzés „szép karriert" futott be, mivel másnap bőséges tálalásban híradókban, internetes hírportálokon köszönt vissza a téma.

A portál megkérdezett a megyében néhány beteget, akik az elmúlt hetekben hagyták el az egri egészségügyi intézményt. A véleményük megoszlott, volt olyan is, aki elégedett volt a bent kapott étellel, csupán annak mennyiségét kevesellte, de hallottunk olyan véleményt is, ami szerint se íze, se bűze a bent tálalt ételnek.

Dr. Tóth Ildikót, a kórház igazgatóját is a történtekkel kapcsolatban elmondta: október 1-jétől saját, jól felszerelt, korszerű konyhán készítik az ételeket, gyakorlott konyhai személyzettel. Azóta többnyire pozitív visszajelzéseket kaptak a betegektől. Korábban egy külső vállalkozót bíztak meg a feladattal. Abban az időszakban jóval több panasz futott be a főzttel kapcsolatban. Az igazgató asszony azt is megjegyezte, hogy a múlt heti étrendet alaposan végignézve, a laikusnak is feltűnne, hogy változatos, egészséges táplálékot biztosítanak a betegeknek, sok gyümölccsel, zöldséggel, különböző tejtermékekkel.

Az ominózus ünnepi ebéd egyébként zöldségleves volt, rostonsült pangasius hallal, rizskörettel. Az előfordulhat, hogy valaki nem szereti ezt a halfélét, de azt túlzás kijelenteni, hogy büdös. Tóth Ildikó szerint a nővér a magánvéleményét osztotta meg a közösségi oldalon, ami azért se túl szerencsés, mert ez a konyhán becsületesen dolgozó személyzet arculcsapása is egyben.

További részletek a weboldalon.