• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jogokat sértett az egri kórház

Lapszemle Forrás: heol.hu

Megsértette három volt dolgozójának a szabad mozgáshoz és jogbiztonsághoz való jogát az egri kórház.

Ezt állapította meg Szabó Máté ombudsman a napokban közzé tett jelentésében – írja a heol.hu portálja, emlékeztetve arra, hogy márciusban az intézmény vezetése utasítást adott a portásoknak, hogy három volt kórházi dolgozót csak akkor engedjenek be az intézménybe, ha ők igazoltan egészségügyi ellátásra, vagy beteget látogatni érkeznek. Az intézkedés két hónapig volt érvényben. Ám időközben ombudsmani vizsgálat, sőt, magánvádas feljelentés alapján nyomozás is indult az ügyben.

Szabó Máté ombudsman szerint megsértette három volt dolgozójának a szabad mozgáshoz és jogbiztonsághoz való jogát az egri kórház, amikor korlátozta mozgásukat az intézmény területén.

Az állásfoglalásról még az elmúlt hét végén tájékoztatta az Magyar Távirati Irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. A közleményben felidézik, hogy az ügyvezető igazgató, dr. Fűtő László ez év márciusában elrendelte a személyek igazoltatását, és a három volt alkalmazott ezután is csak kísérővel léphetett az intézmény területére. A jogszabályi felhatalmazás nélkül hozott intézkedést azóta feloldották.

A kórház vezetője arról tájékoztatta a biztost: egészségügyi ellátásért vagy látogatóként természetesen bárki beléphet a kórház területére, ám a volt alkalmazottak rendszeresen zavarták a munkát. Az ombudsman emlékeztetett arra, hogy ha valaki zavarja az intézmény rendjét, akkor értesíteni lehet a rendőrséget, ám a kórház vezetése önkényesen nem hozhat „kitiltó" intézkedést – közölte a hivatal.

Az ügy egyik érintettje, Veres László még áprilisban magánvádas feljelentést tett ismeretlen tettes ellen becsületsértés vétsége miatt az Egri Járásbíróságon. A bíróság május 6-án elrendelte a nyomozást, melyet az Egri Rendőrkapitányság folytat le. A nyomozás még tart, közölte Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Úgy tudjuk, a rendőrség határidő-hosszabbítást kért és meg is kapta járási bíróságtól. Így november 15-ig van lehetőségük arra, hogy a nyomozást lezárják. Az ügyben szerkesztőségünket is megkeresték a nyomozók, hiszen március óta követjük ennek az ügynek a stációit lapunk hasábjain.