• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kásler: ismernek, sosem beszélek bizonytalan dolgokról

Lapszemle 2020.12.08 Forrás: PestiSrácok.hu
Kásler: ismernek, sosem beszélek bizonytalan dolgokról

Jóslás helyett inkább következetesen és szigorúan tartsuk be a járványellenes intézkedéseket, azután is, hogy az emberek beoltása megkezdődött.

Egyesek úgy beszélnek a tesztelésről és a koronavírus elleni vakcinákról, hogy fogalmuk sincs a tényekről – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a PestiTV-nek és a PestiSrácok.hu-nak adott exkluzív interjúban, kiemelve, hogy a baloldalnak csak egyetlen célja van, megbuktatni a kormányt, a többi számukra érdektelen. „Felelős ember a védőoltásokról akkor alkothat majd véleményt, ha azok bevizsgálása és törzskönyvezése megtörtént. Ezek után én is szívesen beadatom magamnak bármelyiket” – mondta a miniszter, akit arról is kérdeztek: szerinte meddig teszi még tönkre az életünket a járvány? A professzort megkérdezték arról is, mi a véleménye az új országos kórházfőigazgatóról, Jenei Zoltánról, aki a pécsi egyetemi karrierje előtt a Gyurcsány-kormány rendészeti államtitkára volt.

A miniszter elmondta, Jenei urat elsősorban a pécsi egyetem vezérkara ajánlotta, mivel a PTE kancellárja volt. De már a jelenlegi kormány időszakában is jelentős szervezési feladatokat teljesített. Én személy szerint őt nem magyon ismertem, csak néhányszor találkoztunk személyesen, de az ajánlói számomra rendkívül hiteles emberek és nyilvánvaóan belügyminiszter úr sem talált az életében olyat, ami megbocsájthatatlan tévedés vagy bűn lett volna - válaszolta. Bízzunk benne, hogy a helyetteseivel valóban meg tudják erősíteni az egészségügy szervezetét - tette hozzá.

Kásler Miklós az orvosok januártól megváltozó jogállásáról, a béremelésekről és az egészségügyi rendszer átfogó reformjáról elmondta: azért volt könnyű megegyezni a Magyar Orvosi Kamarával, mert a találkozóra a kormányzat már egy teljesen kidolgozott elképzeléssel érkezett, amely nagymértékű hasonlóságot mutatott a kamara elképzeléseivel. Megjegyezte: az interneten terjesztett rémhírekkel ellentétben nem kell tartani az orvosok tiltakozásától, hiszen a többség támogatja a változásokat és a béremelést, ráadásul még számos kapcsolódó rendelet fogja segíteni az átállást. A beszélgetést meghallgathatja itt

Legolvasottabb cikkeink