• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Káslernek le kellene mondania!

Lapszemle 2019.07.26 Forrás: hirklikk.hu
Káslernek le kellene mondania!

Hiába van többé-kevésbé elegendő és megfelelő korszerű eszköz az ellátásban és a diagnosztikában, ha nincs személyzet hozzá.

„Ha bárhol a világon az Országos Onkológiai Intézetben eluralkodott áldatlan állapotokat leleplező ügyhöz hasonló kirobban, azonnal lemond az egészségügyi miniszter vagy a területért felelős államtitkár, nálunk ez persze nem történt meg” – szögezte le hirklikk.hu megkeresésére Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, majd feltette a költői kérdést: „egyáltalán hallott-e bárki bármilyen kormányzati megnyilvánulást a botrány kapcsán?”. Persze, a kormánymédia hallgat róla, inkább ismét ráerősítenek a migránsozásra. Pedig – tette hozzá – nálunk onkológus miniszter áll a tárca élén, s ha lenne benne akár csak egy cseppnyi felelősségérzet, lelkiismeret, meglépné, amit kellene.

Hiába van többé-kevésbé elegendő és megfelelő korszerű eszköz az ellátásban és a diagnosztikában, ha nincs személyzet hozzá. Óriási hiány van mind a képalkotó diagnosztika, mind a szövettan területén, így a megengedhetőnél sokkal hosszabb idő után jut el csak a beteg addig, hogy megszülethessen a diagnózis, és elkezdődhessen maga a kezelés – mondja Kökény. Példaként említi, hogy vidéken, nem egy helyen nagy pénzekért szerződéses vállalkozóként foglalkoztatnak kórboncnokokat.

Mi lenne a megoldás? – kérdezte a lap a szakembert. „Azonnal bele kellene vágni egy speciális programba, amibe pénzt is bele kell tenni” – szögezte le. Szerencsére a költségvetés helyzete most megengedné, hogy többet költsünk egészségügyre, amire alapvetően nem jut elegendő pénz – mondta, hozzátéve: „pedig tudjuk, látjuk a statisztikákat, naponta találkozunk a drámai következményekkel...nem is értem, hogy az egészségpolitika miért nem veszi komolyabban a jeleket”.

Az onkológus szakminiszternek a most kirobbant felháborító botrányban tanúsított magatartása, pontosabban az, hogy le nem mond, sőt, meg sem szólal, azt demonstrálja, hogy mennyit ér ma Magyarországon az élet a kormányzat számára.

Legolvasottabb cikkeink