• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kegyetlen átverés: a kuruzsló miatt halt meg a rákos asszony

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe

Sokáig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét.

Csalás és kuruzslás miatt vádat emelt az ügyészség az ellen a félegyházi férfi ellen, aki elhitette egy mellrákos asszonnyal, hogy az Amerikából beszerzett csodatablettái révén meg fogja gyógyítani. A pirulák étrendkiegészítők voltak, a beteg meghalt. Az idős asszonynál néhány éve diagnosztizálták a mellrákot. Sokáig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét. Erről családja is csak később értesült. Mint utólag kiderült, az asszony a csalással vádolt L. Zsolt Norbert hatására hagyta abba kórházi kezelését – írja a Petőfi Népe – online.

Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője úgy nyilatkozott: a 40 éves félegyházi férfi 1995-ben lazább családi kötelék révén ismerte meg a nőt. Hosszú évek alatt egyre mélyebben a bizalmába férkőzött, a sértett magánéletének legbizalmasabb részleteibe is beavatta a vádlottat. Amikor 2009 májusában mellrák betegséget diagnosztizáltak nála – folytatta a szóvivő - a vádlottal ezt is megosztotta. Az ekkor legális jövedelemmel nem rendelkező L. Zsolt szinte naponta beszélt telefonon az asszonnyal, így mindig tudta, milyen állapotban van, melyik kórházba megy, milyenek a vizsgálati eredményei, és kezelőorvosai milyen gyógyszereket, illetve terápiát írtak elő számára.

A csaló eleinte az interneten olvasott életviteli, táplálkozási tanácsokat adott a betegnek. Aztán elhitette vele, hogy rendszeresen jár külföldre, Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba, ahol neves orvosokat ismert meg. Azt hazudta az rákos asszonynak, hogy az egyik amerikai professzor kidolgozott egy őssejt terápiát, amely a rákgyógyítás jelenleg legkorszerűbb, de még csak kísérleti stádiumban lévő módszere. Ráadásul arról is meg tudta győzni a beteget, hogy a jelenleg Magyarországon alkalmazott gyógymódok nem hoznak számára javulást az állapotában. Ellenben ő, kapcsolatai révén be tudja szerezni a külföldi csodapirulákat, amelyek révén százszázalékosan garantált a felépülés.

Az idős nő 2009 nyarától 2011 májusáig csak az L. Zsolt által postán elküldött kapszulákat szedte. Mint később kiderült, ezek nem tartalmaztak őssejtet, hanem csak pár ezer forintért beszerezhető étrendkiegészítővel voltak megtöltve. A rákos beteg két év alatt csaknem 32 millió forintot utalt át a vádlottnak a tablettákért, még egy ingatlant is eladott, hogy tudjon fizetni. Mielőtt a beteg állapota rosszabbodott volna egy rendőrbíró is kihallgatta az ügyben. Az asszony végül 2011 júliusában elhunyt. A vádlottat ekkorra már elfogták. Az elfogásra májusban került sor Budapesten, ugyanis családja gyanút fogott és magánnyomozót fogadtak, végül a rendőrséget is értesítették.

Ha a sértett a szakorvosok által számára előírt kezeléseket kellő időben és kellő rendszerességgel felvette volna, úgy a túlélési esélye 64-88 százalék lett volna az alkalmazott kezelések függvényében – húzta alá dr. Gyugyi Csilla.

L. Zsolt nemcsak a kecskeméti asszonyt verte át: roppant jövedelmező befektetések ígéretével 2006 és 2011 között két sértettől, több részletben mintegy 18, illetve 24 millió forintot csalt ki – tette hozzá a lap.