• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Készülnek a hétfői nyitásra az óvodák és iskolák

Lapszemle 2021.04.19 Forrás: telex.hu
Készülnek a hétfői nyitásra az óvodák és iskolák

A gyerekek többsége valószínűleg ott lesz hétfőn reggel az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiban és az óvodákban.

Április 19-én kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) számításai szerint ez 660 ezer gyermeket, 330 ezer óvodást és nagyjából ugyanannyi alsóst érint. És érinti a szüleiket, azaz nagyjából 1.2 millió felnőttet is. Ennek kapcsán a telex.hu készített körképet.

Az olvasóktól és kollégáktól érkező információk alapján összetett kép rajzolódik ki az intézményvezetők hozzáállását illetően, van például olyan budapesti, XI. kerületi általános iskola, ahol az elsősök osztályfőnöke úgy nyilatkozott, aki nem akarja vinni a gyerekét, mindenképpen orvosi igazolást kell vinnie, és azzal kell az igazgatónál kérvényezni az engedélyt. Csak szülői igazolás nem jó, a tankerület kihirdette az igazgatóknak, hogy a csak ilyet tartalmazó kérvényeket automatikusan el kell utasítani. Itt a tanárok szeretnék ketté osztani az osztályokat, 30 körüli létszámok vannak, és mivel a felső tagozat nem indul, lenne elég üres terem, de ezt is a tankerülettel kell jóváhagyatni, még nem tudni, lesz-e lehetőség erre.

A XIII. kerületi önkormányzat fenntartásában működő, 18 tagintézményt összefogó egyesített óvodában a héten felmérték a szülői igényeket. Várhatóan „az óvodákba járó gyermekek 66 százaléka, 1975 gyermek igénybe fogja venni az óvodai szolgáltatást hétfőtől kezdődően, 22 százalékuk (661 gyermek) nem veszi igénybe, 12 százalék pedig úgy nyilatkozott, még nem döntötte el, igénybe veszi-e” – írták a megkeresésünkre.

A nyitás előtt több mint 400 főt tesztelnek, a békeidőhöz képest többször fertőtlenítenek és takarítanak, és „amennyiben az időjárás megengedi, a nap minél nagyobb részét a szabad levegőn töltik majd a gyermekek”. Azokat a szülőket, akik nem veszik igénybe az óvodai szolgáltatásokat, az óvodapedagógusok játékötletekkel és egyéb feladatokkal segítik. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink