• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kéthetes karantén alatt a Nyírő krónikus belosztálya

Lapszemle 2020.04.22 Forrás: hvg.hu
Kéthetes karantén alatt a Nyírő krónikus belosztálya

Az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről derült ki, hogy koronavírusos, majd a mellette fekvő további két beteg tesztje is pozitív lett.

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

Hétfőn információink szerint az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték, az ő tesztjeik eredménye még nem ismert, később derül ki. Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt tartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, 14 napos házi karanténba kellett vonulniuk.

Az osztály lezárása kórházi forrásunk szerint nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztályról pedig – mint forrásunk fogalmazott: „már úgyis kifelé mentek a betegek” – vagyis, Kásler Miklós erőforrás-miniszter másfél héttel ezelőtti utasításának megfelelően már folyamatban volt az osztály kiürítése, új pácienseket ez idő óta nem vettek már fel, a bentlévőknek pedig már szervezték a hazaküldését.

Az elmúlt egy hónapban több mint tucatnyi kórház különböző részlegeit kellett lezárni és/vagy az egészségügyi dolgozóit karanténba helyezni koronavírus-fertőzés miatt. Az első számú járványkórház, a fővárosi Szent László Kórház mellett a János-kórház több részlegén is volt már ilyen eset az utóbbi hetekben, de előfordult már a szintén budapesti Bajcsy, a Szent Imre, a Jahn Ferenc és az Uzsoki Utcai Kórházban, a pécsi megyei kórházban, de a Nyírő Gyula Kórházban dolgozó, hvg.hu-t informáló dolgozó azzal igyekezett bagatellizálni az intézményében elrendelt zárlat jelentőségét, hogy „ma már nincs olyan kórház, ahol ne lett volna pozitív beteg, illetve ennek következtében fertőzött orvos és ápolási személyzet".

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink