• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány?

Lapszemle 2018.10.12 Forrás: RTL-Klub Híradó
Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány?

Éger: Ez arra az útra lökné a magyar társadalmat, amelytől 2006 után nagyon nagy nemzeti összefogással meg tudtuk védeni.

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány a hvg.hu szerint. Cserébe különféle plusz szolgáltatásokat lehetne igénybe venni. Az emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek annyit mondott, kidolgozták a magán- és az állami ellátás szétválasztásáról szóló javaslatot, de a részletekről nem beszélt. Az MSZP szerint ismét a szegényebbek járhatnak rosszul. A Fidesz szerint viszont nem szűkül majd az állami ellátások köre - hangzott el az RTL Klub Híradóban.

A hvg.hu információi szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumában készül egy tervezet, amely szerint kiegészítő egészségbiztosításért cserébe különféle szolgáltatásokat lehetne majd igénybe venni. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kormánypárti Magyar Időknek annyit mondott, hogy készítettek egy javaslatot, amely a magán- és az állami ellátás szétválasztásáról szól, de ennél többet nem árult el. Az orvosi kamara elnöke azt mondja, ők nem tudnak a javaslatról, de szerinte azt mindenképp el kell kerülni, hogy szűküljön az állami ellátások köre.

Éger István azt mondta: ez Magyarország társadalmának a kettészakadását eredményezné, és arra az útra lökné a magyar társadalmat, amelytől 2006 után nagyon nagy nemzeti összefogással meg tudtuk védeni.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint arról van szó, hogy az elviekben létező szétválasztást kell a gyakorlatba is átültetni. Tehát ha állami forrásból tartunk fönn állami egészségügyi intézményt, akkor ott állami ellátásnak kell folynia, nyilvánvalóan térítésmentesen. És nem helyes az, hogyha ez összekeveredik magánpraxisokkal, magánrendelésekkel, magánorvosi ellátással.

A minisztérium is válaszolt. Azt írják, nemhogy szűkíteni, hanem bővíteni akarják az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét. Hogy miként, arról nincs szó a közleményben. A konkrét javaslatot három hét múlva kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának a kormány elé terjesztenie.

 

 

Legolvasottabb cikkeink