Önkéntes munkát csak nagyon kevés fiatal vállal napjainkban.
Példamutató megmozdulásaik azonban sokak számára hoznak kedvet az önzetlen segítségnyújtáshoz. De Kecskeméten, a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola szakácstanulói számára nem ismeretlen ez a fajta munka. Ács Imre szaktanár segítségével gyakori vendégek a Wojtyla Barátság Központban, ahol a kapott nyersanyagokból főznek a népkonyhára járó szegényeknek – írja a baon.hu portálja.
A vendéglátóipari iskola tagintézménye a Humán Középiskolának. Az intézménynek nemcsak a neve utal az emberközpontúságra, de a humánus tettek terén is szeretnének élen járni. Ennek jegyében, minden hónapban más-más tagintézmény diákjai csatlakoznak majd a szakácstanulókhoz. Idén első alkalommal a Szentgyörgyi Albert Egészségügyi Iskola tagintézmény diákjai és kísérőtanáruk segítette az önkéntes szakmai munkát. Így a főzőcsapatot alkotta: Ács Imre szaktanár, Makai Richárd és Szegedi Krisztián szakácstanuló, valamint az egészségügyiből Kovács-Bánhalmi Andrea tanárnő, Kocsis Sarolta és Varga Szabolcs diák. A közös főzés jó hangulatban telt, és a végén örömmel szolgálták fel az ízletes marhapörköltet a rászorulóknak – emeli ki a portál.
Kocsis Sarolta elmesélte: számára nem ismeretlen az önkéntes munka, a máltaisoknál már többször megfordult. A főzés további élményeket nyújtott számára, mint egészségügyis új közegben ismerhette meg a segítségnyújtás örömét.