• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Komárom megyei egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Lapszemle 2018.07.03 Forrás: kemma.hu Szerző:
Komárom megyei egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Az életmentő hivatást választók olyan munkát végeznek a hétköznapokban, amiért megérdemelt az ünneplés.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Semmelweis Ignác születésnapján minden egészségügyi intézményben megemlékeznek az anyák megmentőjéről és díjazzák kiválóságaikat.

Dorogon a József Attila Művelődési Házban köszöntötték az egészségügyi pályát választó dolgozókat. Dr. Tittmann János polgármester ünnepi szavai után átadták a képviselő-testület által alapított Pro Urbe díjat, amelyet idén dr. Varga Győző vehetett át. A Semmelweis Egyetem általános orvosi karán végzett urológus 2000-től a Szent Borbála Egészségügyi Központ, majd 2008-tól a Dorogi Szakorvosi Rendelő és Szakkórház igazgatója lett. Tevékenysége során az intézmény pénzügyi helyzete stabilizálódott, a kórház és a rendelő épületei is megújulhattak. Végezetül a Dorogi Védőnői Szolgálat idén jubiláló munkatársait is köszöntötték. Riegel Béláné vezető védőnő 40 éve, Fekecs Árpádné 25 éve dolgozik a családokért és a gyermekekért - írta a kemma.hu.

Esztergomban Dr. Gréger Ottília, dr. Tőrös Péter és dr. Bense Tamás Gönczy Béla-díjat, dr. Söröss Jenő Pro Urbe díjat kapott. Az egészségügyben évtizedek óta, kiemelkedő munkásságért adott elismerések mellett közel hatvan oklevelet kaptak a Vaszary Kolos Kórház legjobb dolgozói, orvosok, szakápolók, asszisztensek.

A tatabányai Szent Borbála Kórház A Vértes Agorájában tartotta ünnepségét, amelyet dr. Lőke János főigazgató nyitott meg. Az intézmény dolgozóit és a kitüntetetteket köszöntötte még Schmidt Csaba és Michl József polgármesterek, Bencsik János országgyűlési képviselő. Az ünnepségen kiderült, a szakma nyolc kiváló dolgozóját előléptették és kimagasló munkájuk elismeréseként több munkatársuk vett át kitüntetést.

A Monostori erődben üdvözölte a komáromi egészségügyben dolgozókat dr. Molnár Attila polgármester. Az összetartozás jegyében, Teréz anya szavaival köszöntötte az egészségügyi munkatársakat dr. Lőrinczi Enikő, a Selye János Kórház főigazgatója is.

– Az életmentő hivatást választók olyan munkát végeznek a hétköznapokban, amiért megérdemelt az ünneplés – fogalmazott a kórház igazgatója, majd adjunktusi kinevezéséhez gratulált dr. Ladó András kardiológus szakorvosnak.

Ezt követően a kórházi munkatársakat részesítették főigazgatói dicséretben.

 További díjazottak a teljes beszámolóban.

Legolvasottabb cikkeink