• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Kórház felvesz azonnali belépéssel...

Lapszemle 2018.09.04 Forrás: penzcentrum.hu
Kórház felvesz azonnali belépéssel...

Aggasztó látlelet: van olyan magyar kórház, ahol azonnal 28 orvost vennének fel.

Ha valaki azt gondolná, hogy a Honvédkórházban tapasztalható munkaerőhiány egyedi probléma, akkor téved. Ugyan ma reggel a Magyar Hírlap arról számolt be, hogy a KSH statisztikái szerint minden eddiginél több orvos dolgozik hazánkban (egészen pontosan tavaly a statisztikai adatok szerint 39 132 orvos praktizált, ez a szám pedig gyakorlatilag 1960 óta nem volt ilyen magas), úgy tűnik, sok egészségügyi intézmény mégis komoly munkaerőhiánnyal küzd - írta a pénzcentrum.hu.

A Belügyminisztérium által működtetett Közigállás.gov.hu oldal szerint jelenleg 252 orvost keresnek országszerte. A keresési eredmények alapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a legrosszabb a helyzet, azonnal fel tudnának venni 28 orvost. Szükség lenne többek között aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosra, belgyógyász, bőrgyógyász, geriáter szakorvosra, gyermeksebész szakorvosra, kardiológusra, neurológusra, onkológusra, infektológus szakorvosra, radiológus szakorvosra, sürgősségi szakorvosra, szülész-nőgyógyászra, traumatológusra, szemészre, de rezidenseket is keresnek.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 20 embert keres jelenleg. Az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztályra aneszteziológia és intenzív terápiás szakorvosra lenne szükség, a Krónikus Belgyógyászati Osztályon belgyógyászhiánnyal küzdenek, a Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumba gyermekpszichiáterre lenne szükség, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályra kardiológust keresnek, de más osztályokon szükség lenne még tüdőgyógyászra, urológusra, neurológusra, gasztroenterológusra is.

Nem csak vidéken okoz gondot a munkaerőhiány. A budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 16 álláshirdetést tett közzé. Több bőrgyógyászt is keresnek, itt is szükség lenne kardiológusra, belgyógyász szakorvosra (és szakorvos jelöltek jelentkezését is várják), és több ortopéd-traumatológus szakorvos álláshirdetést is találtunk. A Központi Aneszteziológiai, Intenzív Terápiás és Sürgősségi Betegellátó Osztályán szintén munkaerőhiánnyal küzdenek, sürgősségi szakorvost is felvennének. Nincsenek ezzel egyedül, országszerte 11 egészségügyi intézmény keres szakorvost a sürgősségi osztályára, köztük a Keszthelyi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, a Felső-Szabolcsi Kórház, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház.

Az orvoshiány mellett a szakdolgozó hiány is szembetűnő. A Közigállás szerint közel 200 ápolóra is szükség lenne országszerte, a budapesti Szent Margit Kórházba például keresnek felnőtt szakápolót vagy OKJ ápolót az onkológiai osztályra, a kardiológiai osztályra, a Rehabilitációs Medicina Osztályra, a Krónikus Belgyógyászati Osztályra, az Általános Belgyógyászati Osztályra, de OKJ-s végzettséggel rendelkező ápolót is alkalmaznának az ápolási osztályon, ahová segédápolót is felvennének. Csecsemő- és gyermekápolót is keres az intézmény, de nefrológiai szakápolóra is szükség lenne, valamint intenzív terápiás szakasszisztenst vagy intenzív betegellátó szakápolót is foglalkoztatnának.

Legolvasottabb cikkeink