• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kórházi fejlesztések a fenntartó pályázatából

Lapszemle Forrás: Weborvos összeállítás

Mosodai fejlesztésre, biztonsági rendszer kiépítésére, teleradiológiára költenek az intézmények.

Négyszázhatvan millió forint támogatáshoz jutott a Szent Borbála Kórház. A kórház-konszolidáció részeként kiírt pályázaton elnyert összeget öt fontos területre költi az intézmény: bővítik az intenzív osztályt, fejlesztik a központi sterilizálót, a teleradiológiát és a konyhatechnológiát, valamint integrált labort alakítanak ki.

A Szent Borbála Kórház a kórház-konszolidáció részeként kiírt tenderen tizenegy témában nyújtott be pályázatot, amelyből végül ötöt támogatott a kormány, így együttesen mintegy félmilliárd forint támogatást nyert el fejlesztéseinek megvalósítására. Minderről Lőke János, a kórház főigazgatója adott tájékoztatást a Lokál Extra tudósítása szerint.

Hetvenkétmillióból fejleszt az Almási Balogh Pál Kórház, ahol két területre, a lopások kivédésére és a mosoda gépeinek cseréjére koncentrálnak a vezetők a pályázaton nyert 72 millió forint felhasználásánál. További jó hír, hogy az elmúlt évben 218 millió forintot kapott az egészségügyi intézmény a 30 napon túli adósságok rendezésére - nyilatkozta a Lokál Extrának Bélteczki János főigazgató. A pályázati pénz egy részét kamerarendszer kiépítésére, beléptető kártya bevezetésére, valamint a kórház és a rendelőintézet közötti átjárás szabályozására fordítják, egyben megerősítik a biztonsági szolgálatot. Régi probléma volt a ruhamosatás a kórházban, mert a régi gépek annyira elavultak, hogy már alkatrészt sem lehet hozzájuk beszerezni. Ezek kicserélése százmillió forintot emésztett volna fel, ezért más megoldást kerestek. A salgótarjáni kórháznak komoly tartalék kapacitása van ezen a területen, ami modern technológiával párosul – ebbe az irányba mozdultak. Így a szállítókapacitást kellett bővíteni, a jövőben pedig szükség szerint szállítják Salgótarjánba a szennyest, onnan vissza pedig a tiszta, steril ruhákat. A sterilizáló gőzkazánjának is „lejárt a mandátuma", amit ebből az összegből pótolnak, tovább javítva a betegellátás biztonságát.

244 millió forintos pályázati támogatást nyert el a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye. Ebből három fejlesztést valósít meg a kórház – derült ki Kallai Árpád főigazgató, Bálint Beatrix, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának főigazgatója, valamint Horpácsy Balázs, az ÁEK Dél-Alföldi térségének egészségügyi főtanácsnoka sajtótájékoztatóján, amelyről a promenad.hu portál számol be.

A projekt részeként a hódmezővásárhelyi Tüdőgondozót beköltöztetik a vásárhelyi kórház egyik épületébe. Átveszik a sterilizálási feladatokat a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházától, ugyanis egy korábbi projekt eredményeképpen a vásárhelyi kórház Központi sterilizálója teljes körű felújításon esett át, így az intézmény valamennyi telephelyét kiszolgáló központi sterilizáló látja el ezen feladatokat. A mosodai szolgáltatások öt megyét és hét tagintézményt érintenek, a feladatokat a Békés Megyei Központi Kórház gyulai telephelye fogja ellátni a hódmezővásárhelyi a büntetés-végrehajtási intézet helyett.

Legolvasottabb cikkeink