• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Kórházi kosztmustra a kaposvári kórházban

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Friss alapanyagokból egészséges és finom ebéd készült, amely bármelyik étterem menüjeként megállná a helyét.

Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban címmel indult kampány azzal a céllal, hogy bebizonyítsák, a betegétkeztetés minősége biztosítható a rendelkezésre álló alapanyagokból, eszközökkel és gazdasági lehetőségekkel. A roadshow hetedik állomása szerdán a Kaposi Mór Oktató Kórház volt - tudósított a sonline.hu.

Ambrus György mesterszakács irányításával készült a szerdai menü a betegeknek a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Gombaleves, zöldséges csirkemell párolt rizzsel és kakaós kevert sütemény került a tálcákra. A Magyar Gasztronómia Nagykövete úgy véli: a kaposvári kórházban rendelkezésre álló eszközökkel és a friss alapanyagokból egy egészséges és finom ebéd készült, amely bármelyik étterem menüjeként megállná a helyét.

Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta: 2017-ben adták át a megújult kórházi konyhát és a hozzá tartozó éttermet. Hozzátette: ezernégyszáz négyzetméteren főznek kétezer ötszáz adagot a kaposvári kórháznak, annak telephelyeinek, a nagyatádi kórháznak, valamint gyermekintézményeknek diétás ételeket.

– Nagyon sok fajta diétás ételt is készítenünk kell. Betegeink között vannak például tej-, lisztérzékenyeknek és cukorbetegekek is. Ételeink helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A pékáru, a húskészítmények és a zöldségek is Somogyból származnak – tette hozzá Papp Erzsébet. A betegek mellett sok orvos is a kaposvári kórházban ebédel. Az egyik nyugdíjas orvos például éthordóban viszi haza az ebédet. Azt mondta: 46 éven át dolgozott az egészségügyben, azt tapasztalja, nagyon sokat javult a kórházi koszt.

A Főzzük Körbe Magyarországot kórházainkban című kampány ötletgazdái Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete, a gyulai Pándy Kálmán Kórház élelmezési osztályvezetője. A mesterszakács a jövőben folytatja a partnerintézmények látogatását. A menükből kiadvány is készül „Ezt főzzük kórházainkban" címmel.

Legolvasottabb cikkeink