• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Korszerűbb körülmények között ápolhatják a betegeket

Lapszemle 2018.07.02 Forrás: szoljon.hu Szerző:
Korszerűbb körülmények között ápolhatják a betegeket

Az épület a gyógyító ellátások működési hatékonyságát, az ellátottak kényelmét fokozza és jelentős költségcsökkentést eredményez.

Június 29-én ünnepélyesen is átadták a Kátai Gábor Kórház kunhegyesi telephelyén részlegesen felújított, korszerűsített épületrészt. Az ünnepségen részt vett dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Észak-alföldi Régiójának térségi igazgatója, dr. Czifra Árpád, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Észak-alföldi Területi Hivatalának igazgatója, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Szabó András, Kunhegyes polgármestere és a karcagi önkormányzat részéről Pánti Ildikó képviselő - írta a szoljon.hu.

Az épület korszerűsítése egyrészt a gyógyító ellátások működési hatékonyságát, az ellátottak kényelmét fokozza, másrészt jelentős rezsiköltségcsökkentést eredményez. A tervekben foglalt műszaki tartalommal összhangban, az épület teljes külső felületén ásványgyapot hőszigetelő vakolatrendszer készült, a lábazaton pedig zárt cellás szigetelés - mondta el Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója A tető fedélszerkezetnél, a szükséges erősítések elvégzése után megtörtént a lécezések és a héjazat cseréjére, új cserépfedésre és cserére kerültek az épületbádogos szerkezetek is. A padlásfödém 20 cm-es üveggyapot-hőszigetelést, a padló pedig 5 cm-es lépésálló hőszigetelést kapott. A külső és belső térben kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat, az épület gépészeti és elektromos szerelvényeit, valamint megtörtént az épület teljes körű belső festése. A fűtési rendszer is korszerűsítésre került, új hőleadókkal, fűtési csövek beszerelésével. A radiátorok a szabályozhatóság érdekében termosztatikus szelepekkel ellátottak. Az épületnek elavult volt a víz- és csatornarendszere, ezek cseréje is megtörtént a szaniter berendezési tárgyakkal együtt. A teljes elektromos hálózat felújításra került, új elosztók, vezetékek és lámpatestek kerültek felszerelésre.

Az épületben megtörtént a nővérhívó rendszer kiépítése is. A pályázathoz kapcsolódó eszközbeszerzés keretében vásároltak egy Toyota Proace Van Long típusú tehergépjárművet, ami többek között biztosítja a kórház és a kunhegyesi telephely közötti teherszállítási feladatok ellátását. A korábbi, 2004-es gépjármű műszaki állapota és a futott kilométer indokolta a beszerzés sürgősségét, mivel az utóbbi időben a karbantartási, a fenntartási költségek jelentősen megnövekedtek. Mostantól a szállítási munkát is segíti az új autó – összegezte az intézményvezető, aki reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása a felújításnak.

 

Legolvasottabb cikkeink