• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Közel 14 millió forint az autista fiatalokat gondozó otthonoknak

Lapszemle Forrás: Népszava Online

A Fogadj be! Program harmadik aukcióján, közel 14 millió forint gyűlt össze.

Autista fiatalok több mint 50 képzőművészeti alkotását felvonultató csütörtöki kamaraárverésen a támogatók licitjeikkel hívták fel a figyelmet arra, hogy a válság ellenére sem feledkezhetünk meg azokról, akiknek segítségre van szükségük – írja a Népszava – online.

A Fogadj be! program 2008-ban indult útjára azzal a céllal, hogy támogatókat, a kortárs kultúrát és a segítséggel élőket összekapcsolja. Az első aukción zsűrizett kortárs képzőművészek munkái kerültek kalapács alá, és minden művészhez tartozott egy autista lakóotthon. A vásárlók azt vállalták, hogy összesen három évig vásárolnak a művésztől, így biztosítottak automatikusan három évig előre meghatározott támogatást a vonatkozó otthonoknak. E támogatás - a válság kirobbanásakor - jelentős segítségére volt az intézményeknek.

Akkor még nem gondoltuk, hogy a válság kirobbanásának első éveit még rosszabb idők fogják követni és így az otthonok működése veszélybe kerül, miután átvészelték a 2008-2009-es éveket. A MOHA azon kevés szervezetek egyike, amely működési támogatást is biztosít az otthonoknak, ahol gyakran a számlák vagy az esedékes adók kifizetése is gondot okoz - nyilatkozta Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke, a MOHA alapítója.

Az elmúlt években a Fogadj be! program keretében elindult a Mosoly Otthon Alapítvány művészeti programja. E program, az alapítvány egyéb tevékenysége mellett – immár önálló művészeti programmá vált, amely Tarr Hajnalka képzőművész révén indult el, aki meglátogatta a Szimbiózis Alapítványt és ott, majd később egyre több otthonban megkezdődött a rajzolás és a közös alkotás a fiatalokkal.

Az Alapítvány 2012-ben immáron harmadik alkalommal tart a művekből aukciót. A művek művészeti értékét jelzi, hogy az alkotók műveiből korábban a Műcsarnokban kétszer, a Miskolci Városi Galériában és a Magyar Nemzeti Galériában is kiállítást rendeztek, utóbbi tavaly egész nyáron várta a látogatókat és nyár végéig több mint 10 000-en tekintették meg a tárlatot. Az aukciók egyszerre több célt szolgálnak: bevételt teremtenek a művészeti program működtetésére,az autista fiatalok tehetségének kibontakoztatására, lehetővé teszik az otthonok működésének támogatását, ugyanakkor a MOHA barátainak és támogatóinak is alkalmat nyújtanak arra, hogy jobban megismerjék a programjainkat és egy kellemes estét töltsenek együtt" – nyilatkozta Czunyi Zsuzsa, a MOHA ügyvezetője.