A bezárt laboratóriumok kórokozókat és szennyező anyagokat vizsgálnak az élelmiszerekben az élelmiszer eredetű megbetegedések megelőzése érdekében.
Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) kénytelen felfüggeszteni élelmiszer-tesztelő laboratóriumainak minőségellenőrzési programját az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumánál (HHS) végrehajtott létszámcsökkentés következtében - írta a Reuters nyomán portfolio.hu. A felfüggesztett program az FDA Élelmiszer Vészhelyzeti Reagálási Hálózatának (FERN) jártassági tesztrendszere, amely a hivatal mintegy 170 laboratóriumának egységes és pontos működését biztosítja.
Ezek a laboratóriumok kórokozókat és szennyező anyagokat vizsgálnak az élelmiszerekben az élelmiszer eredetű megbetegedések megelőzése érdekében.
A kedden küldött e-mail szerint a HHS-nél végrehajtott jelentős létszámleépítés, amely érintett egy kulcsfontosságú minőségbiztosítási tisztviselőt, egy analitikai vegyészt és két mikrobiológust az FDA Humán Élelmiszer Programjának Moffett Központjában, azonnali és jelentős hatással van a FERN jártassági tesztprogramjára.
A program legalább szeptember 30-ig szünetel, ami azt jelenti, hogy a hivatal nem tudja elvégezni a tervezett minőségellenőrzési munkákat, többek között a spenótban található Cyclospora parazita vagy az árpában lévő glifozát növényvédőszer vizsgálatát. Továbbiak a cikkben